Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το εμπόριο ελπίδας καλά κρατεί!

Της Σοφίας Τόλια,

Δικηγόρου, Δημοτικής Συμβούλου Δ.Μουζακίου, Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.


Από την ώρα που ο άνθρωπος έρχεται στη ζωή μέχρι τη δύση του τον συνοδεύει διαρκώς η λέξη «παιδεία».

Σπουδαιότεροι φορείς αυτής η οικογένεια και το σχολείο, το τελευταίο περισσότερο ως μέσο εκπαίδευσης.

Η παιδεία των πολιτών ενός κράτους αξιολογεί και χαρακτηρίζει και το ίδιο το κράτος και αυτούς που ρυθμίζουν τις τύχες του.

Επειδή λοιπόν  η παιδεία και η εκπαίδευση αποτελούν τα εχέγγυα μιας πολιτείας για ένα καλύτερο μέλλον, επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται  από τους εκάστοτε κυβερνώντες με ιδιαίτερη σοβαρότητα και ευαισθησία.

Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στη χώρα μας, όπου στο βωμό της ψηφοθηρίας,  για μια ακόμη φορά, ο Πρωθυπουργός αναλώθηκε σε παροχολογία και υποσχέσεις στον τομέα της Παιδείας, λαϊκίζοντας και δημαγωγώντας.

Ο άνθρωπος που κατήργησε τα πρότυπα σχολεία, που επανέφερε τους αιώνιους φοιτητές, που υποβάθμισε τα ολοήμερα σχολεία, που απαξίωσε την αριστεία, εξήγγειλε την κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων, χωρίς φυσικά να μας λέει με ποιο σύστημα θα τις αντικαταστήσει.

Εξήγγειλε ότι θα προβεί σε διορισμούς, χωρίς να αναφέρει αριθμό και τρόπο, μιας και η ίδια η Κυβέρνηση είχε αποκλείσει κάτι τέτοιο διά αιτιολογικής έκθεσης σε τροπολογία.

Εξήγγειλε ότι θα αναβαθμίσει ποιοτικά το σχολείο, χωρίς να κάνει καμία νύξη στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ανεύθυνα, με επιπολαιότητα και προχειρότητα, επιδίδεται στην γνωστή τέχνη της υποσχεσιολογίας χωρίς αντίκρισμα, όπως έπραξε και στο παρελθόν σε πολλά άλλα ζητήματα.

Η Παιδεία όμως και τα όνειρα των νέων ανθρώπων δεν χρειάζονται  σπασμωδικά ημίμετρα και λύσεις πρόσκαιρες. Απαιτούν πανεθνική προσπάθεια, υπευθυνότητα, τολμηρό σχέδιο με προοπτική, εκσυγχρονισμό και συναίνεση και όλοι οφείλουμε να επενδύσουμε στην προσπάθεια αυτή, πέρα και πάνω από κομματικές αποχρώσεις, μακριά από ιδεοληπτικές αγκυλώσεις. Για να έχει μέλλον μια χώρα, πρέπει να έχει μέλλον και η Παιδεία της.

Και για να έχει σωστούς και ικανούς πολιτικούς μια χώρα, πρέπει οι πολίτες της να έχουν σωστή παιδεία, ώστε να τους επιλέξουν.

Πολύ ορθά και χαρακτηριστικά ο Αριστοτέλης ανέφερε, ότι, αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί ότι πως η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων.

 




Total
0
Shares
Previous Article

Ι.Ρ.Α. Τρικάλων: Αθλητική βραδιά στην Πύλη-Τρικάλων

Next Article

Συνελήφθη 24χρονος για απόπειρα κλοπής ποδηλάτου

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…