Το Ε.Ε.Α. δίπλα στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Καρδίτσας

 – Γ. Χατζηθεοδοσίου: “Να συμβάλουμε όλοι για να επιστρέψει η κανονικότητα στην πόλη”

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου, την Καρδίτσα. Μία πόλη που «χτυπήθηκε» σκληρά από τον μεσογειακό κύκλωνα «Ιανό» και –μεταξύ άλλων- προκάλεσε ολικές ή μερικές καταστροφές σε περίπου 3.400 επιχειρήσεις.

Σκοπός της επίσκεψης, η ανακοίνωση από τον κ. Χατζηθεοδοσίου της παροχής βοήθειας από το Επιμελητήριο προς τις πληγείσες επιχειρήσεις ύψους 12.000 ευρώ, ενώ ως Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενημέρωσε για την ενίσχυση με 10.000 ευρώ από την ΚΕΕΕ αλλά και άλλες 5.000 ευρώ από την ΓΣΕΒΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς.

Κατά το διάστημα της παραμονής του στην Καρδίτσα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή της κρατικής ενίσχυσης προς τους δικαιούχους. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης στον Πρόεδρο σε νέα τους επικοινωνία σήμερα το πρωί, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι από περίπου 1800 πληγείσες επιχειρήσεις και θα συνεχιστούν οι διαδικασίες με εντατικούς ρυθμούς για να ολοκληρωθεί το θέμα των ελέγχων και να ξεκινήσει η καταβολή της ενίσχυσης, καθώς είναι και δική του πρόθεση η άμεση στήριξη των πληγέντων.

Για το ίδιο θέμα υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου του Ε.Ε.Α. και με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεσμεύθηκε στον κ. Χατζηθεοδοσίου ότι σύντομα η Πολιτεία θα αποζημιώσει τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. -στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κ. Χατζηθεοδοσίου και τον κ. Καββαθά και οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Ζηκόπουλος- πραγματοποίησε περιοδεία σε επιχειρήσεις της πόλης που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο Καρδίτσας το πρωί του Σαββάτου 17/10, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από την κυβέρνηση για την στήριξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς υπολογίζεται ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν ξεπερνούν σε κόστος τα 150 εκατ. ευρώ. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει την συνεργασία με το Επιμελητήριο Καρδίτσας και τον Πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Ζυγογιάννη για την στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής και εξήρε την προσπάθεια του τοπικού Επιμελητηρίου για την ανακούφιση όσων επλήγησαν από τον «Ιανό». Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η αγαστή συνεργασία του Ε.Ε.Α με το Επιμελητήριο Καρδίτσας που παράγει θετικά αποτελέσματα, αποδεικνύει το πόσο χρήσιμος είναι ο επιμελητηριακός θεσμός για την αντιμετώπιση τόσο σοβαρών περιστατικών και υπογράμμισε πως «με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, θα ξεκινήσει και πάλι η απασχόληση για τους εργαζόμενους. Αυτή την στιγμή πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τους κατοίκους της Καρδίτσας. Η ταχύτερη λειτουργία των μαγαζιών της πόλης, είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει θετικά σε αυτή την προσπάθεια. Χρέος όλων μας είναι να σταθούμε δίπλα στους πληγέντες. Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή, που επιχειρήσεις και επαγγελματίες ήδη πιέζονται αφάνταστα από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας. Εμείς δεν θα μείνουμε μόνο στην προσφορά που ανακοινώσαμε σήμερα. Θα επιστρέψουμε στην Καρδίτσα, για να παράσχουμε ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια».

Ήδη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει ξεκινήσει αγώνα για την συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων για το νοσοκομείο της πόλης, που επίσης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με την πίστη ότι θα βρει ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα από μεγάλες επιχειρήσεις.

Στην πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκαν με εκτενή ρεπορτάζ κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας όπως η ΕΡΤ, ο ΣΚΑΪ, το OPEN, αλλά και ο τοπικός Τύπος.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Α.

katastrofes plimira Karditsa 3

katastrofes plimira Karditsa 2

katastrofes plimira Karditsa 1

epimelitirio Ellados katastrofes plimira Karditsa 1Total
0
Shares