Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο του Δήμου Βόλου για το 2022

Το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο του Δήμου Βόλου για το 2022 «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου στον Βόλο»
Το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο του Δήμου Βόλου για το 2022

Το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο του Δήμου Βόλου για το 2022

«Ο Βόλος Μας Μαγεύει»

«ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ»

Για την εορταστική περίοδο 2022– 2023, σε συνεργασία με τα στελέχη της Dream Works και με τη λήψη κάθε μέτρου ώστε το πάρκο να λειτουργήσει ως Covid Free χώρος, θα στηθεί ως θεματικό πάρκο στον χώρο της Πλατείας Πανεπιστημίου ο μαγικός κόσμος του παραμυθιού με τα «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου στον Βόλο», στο οποίο οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουνε το παραμύθι, καθώς ετοιμάζονται ήδη κατασκευές που αναπαριστούν τους χώρους των πιο γοητευτικών παραμυθιών του κόσμου. Στις οργανωμένες επισκέψεις, οι θεατές από την αρχή έως το τέλος του θεματικού πάρκου θα παρακολουθούν, θα αλληλεπιδρούν και θα συμμετέχουν σε χώρους και εκθέματα απόλυτα δεμένα μεταξύ τους.

Αυτά τα Χριστούγεννα μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Βόλου θα ζήσουν ένα παραμύθι διαφορετικό, μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, βγαλμένη από τις σελίδες των πιο αγαπημένων βιβλίων και των σπουδαιότερων συγγραφέων.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, η Χάιντι, ο Παπουτσωμένος Γάτος κλπ., γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων, και συνυπάρχουν με τον Άγιο Βασίλη και τους σκανταλιάρηδες βοηθούς του, σ’ ένα ονειρικό σκηνικό.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της πόλης, θα δούνε από κοντά, στιγμές από τις ιστορίες που αγάπησαν και μαζί με αυτές μεγάλωσαν.

Ο Βόλος, πέρα από όλες τις άλλες εκπλήξεις, φέτος θα μεταμορφωθεί ως ένας μικρόκοσμος των περιπετειών του Μικρού Πρίγκιπα, του Χάνσελ και της Γκρέτελ, του Εμπενίζερ Σκρουτζ. Οι επισκέπτες θα μπαίνουν σε μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη χώρα και θα ζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της κατά την περιήγησή τους στο πάρκο.

Το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο του Δήμου Βόλου για το 2022

7 παραμυθένιες ιστορίες, γεμάτες από σπουδαία διδακτικά μηνύματα

Η πλατεία Πανεπιστημίου πέρα από όλες τις άλλες εκπλήξεις, φέτος θα μεταμορφωθεί ως ένας μικρόκοσμος των σημαντικότερων παραμυθιών του κόσμου.

Το σπουδαιότερο παραμύθι που αντιπροσωπεύει την κάθε χώρα:

1.    Αγγλία: «Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία (Σκρουτζ)» (πρωτότυπος τίτλος: A Christmas Carol), Κάρολος Ντίκενς

2.    Ιρλανδία: «Ο Εγωιστής Γίγαντας», Οσκαρ Γουάιλντ

3.    Γαλλία: «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», Σαρλ Περώ

4.    Γερμανία: «Χάνσελ και Γκρέτελ», Αδελφοί Γκριμ

5.    Δανία: «Το Μολυβένιο Στρατιωτάκι», Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

6.    Ελβετία: «Η Χάιντι», Γιοχάνα Λουίζε Σπύρι

Στην Κεντρική Πύλη μας υποδέχεται ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ (Γαλλία), ενώ στην Κυκλική Τέντα, στην Πλατεία των Παραμυθιών του Κόσμου, οι 2 Σούπερ Παραμυθο – ήρωες θα μας ζωντανεύουν ιστορίες σε ένα καθημερινό τρελό πάρτι!

Το κοινό μπαίνει στη Χώρα των Παραμυθιών  προσεκτικά και οργανωμένο σε ομάδες. Ο Οικοδεσπότης καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και ξεκινά την περιήγηση όλων σε μια μικρή διαδρομή γεμάτη περιπέτειες μέσα από σκηνικά και από διαφορετικές ενότητες όλων των διάσημων παραμυθιών.

Χαρακτηριστικά σημεία του πάρκου θα είναι τα μεγάλα εκθέματα που θα αποτελούν βασικό θέμα εντυπωσιακής φωτογράφησης και εμπειρίας. Γενικότερα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον παραμυθένιο κόσμο της πλατείας Πανεπιστημίου και των Ηρώων της παιδικής μας ηλικίας και να γνωρίσουν χαρακτήρες από κάθε χώρα.

Σε αρκετά σημεία ακόμα σημεία του χριστουγεννιάτικου πάρκου θα υπάρχουν  αναπαραστάσεις των παραμυθιών, όπως:μια μεγάλη παραμυθένια βιβλιοθήκη με  υπερμεγέθη σπίτια,  ήρωες και μαγικά αντικείμενα παραμυθιών.Οι τρισδιάστατες φιγούρες του Πήτερ και της Χάιντι,  ο Σκρουτζ σε ένα σκηνικό με αισθητική βικτωριανής εποχής στο Λονδίνο, ο εγωιστής Γίγαντας τρισδιάστατος σε μεσαιωνική ατμόσφαιρα, ο περίφημος Παπουτσωμένος Γάτος και ο Μολυβένιος Στρατιώτης σε εξαιρετική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Το Πάρκο «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου στον Βόλο», τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού “European Fairy Tale Route“, μέλος του Council of Europe

Η εταιρεία Dream Workers ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του νεοσύστατου συνδέσμου Ευρωπαϊκής Διαδρομής Παραμυθιού (European Fairy Tale Route).




Total
0
Shares
Previous Article
bia ginaikon Mouzaki poreia siopi

Δήμος Μουζακίου: «Σπάστε τη σιωπή» το μήνυμα της επιτυχημένης πορείας ενάντια στη Βία κατά Γυναικών 

Next Article
Την Κυριακή η τελετή έναρξης του 11ου Μύλου των Ξωτικών - Πρώτες εικόνες

Την Κυριακή η τελετή έναρξης του 11ου Μύλου των Ξωτικών - Πρώτες εικόνες