Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το χαστούκι του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ στον Αυγενάκη αλλάζει τα δεδομένα και στο μπάσκετ!

basket 2

Από χθες έγινε γνωστή η απόφαση-χαστούκι κατά του Λευτέρη Αυγενάκη από το Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο σημειωτέον αποτελείται από τακτικούς δικαστές, οι οποίοι και δέχτηκε την προσφυγή τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κατά της απόφασης της Ένωσής τους να τα αποκλείσει από την επικείμενη Γενική Συνέλευση. Ο λόγος του αποκλεισμού δεν ήταν άλλος από το γεγονός πως δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν ήταν έτσι  στον κατάλογο που εστάλη στην ΕΠΣ με τα “εγκεκριμένα σωματεία” που δικαιούνται παρουσίας και ψήφου στη ΓΣ.

Σημειώνεται ότι με την προσφυγή τους τα εν λόγω σωματεία, η οποία υποστηρίχτηκε και από την ΕΠΟ, αιτήθηκαν μεταξύ άλλων να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και «να αναγνωρισθεί ότι οι διατάξεις των άρθρων 3 και 5 του ν.4726/2020 κατά το μέρος που ορίζουν ως υποχρέωση για την λειτουργία μας ως ποδοσφαιρικών σωματείων την απόκτηση της “ειδικής αθλητικής αναγνώρισης” και κατά το μέρος που ορίζουν ως ποινή της μη απόκτησής της την διαγραφή μας από την Ένωση που ανήκουμε, την απαγόρευση να αγωνιζόμαστε στα πρωταθλήματα της Ενώσεώς μας και την απαγόρευση να συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις τις Ενώσεώς μας, είναι αντισυνταγματικές».

Ακόμη ζήτησαν: «Να αναγνωρισθεί ότι, με βάσει τις διατάξεις του εν ισχύ καταστατικού της ΕΠΣ Δωδεκανήσου δικαιούμαστε να συμμετάσχουμε στην Τακτική
Γενική συνέλευση της ΕΣΠΣ Δωδεκανήσου που έχει ορισθεί για τις 19-07-
2021. Να μας επιστραφεί το παράβολο».

Το ζήτημα πλέον με την εν λόγω απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ είναι ότι ανοίγει τον “ασκό του Αιόλου” ενόψει των εκλογών στο μπάσκετ και είναι πολύ πιθανό να έχουμε αλλαγή δεδομένων. Γιατί μπορεί να πρόκειται για απόφαση ενός πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ, άλλης ομοσπονδίας δηλαδή, όμως μην ξεχνάμε ότι μιλάμε πάντα για τακτικούς δικαστές.

Κι από τη στιγμή που απεφάνθησαν ότι είναι παράνομος κι αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός σωματείων λόγω της μη εγγραφής τους στο μητρώο της ΓΓΑ, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει σε ό,τι αφορά τις επικείμενες αρχαιρεσίες της ΕΟΚ κι αν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στον υφιστάμενο χάρτη.

Μη λησμονούμε άλλωστε ότι υπάρχουν δεκάδες αποκλεισμένα σωματεία και στο μπάσκετ, που σημαίνει ότι με ενδεχόμενη προσφυγή τους, θα υφίσταται πλέον ένα ισχυρό δεδικασμένο.

sdna.gr




Total
0
Shares
Previous Article
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ1

Ανατροπή: Οι διαιτητές μένουν εκτός της ΕΕ και της ΓΣ της ΕΠΟ!

Next Article
Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ τάχθηκε υπέρ του υψηλότερου ποσοστού ανοχής απωλειών μελισσών από φυτοφάρμακα ανά κυψέλη