Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου δεν είναι ΜΚΟ ούτε Παράταξη

Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου δεν είναι ΜΚΟ ούτε Παράταξη - Φιλοσοφική βραδιά στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη - 4ος κύκλος μαθημάτων - Συνεχίζονται τα δια ζώσης μαθήματα φιλοσοφίας στο Φανάρι Καρδίτσας

Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου δεν είναι ΜΚΟ ούτε Παράταξη

Αγαπητοί φίλοι,

το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου γεννήθηκε στο Φανάρι Καρδίτσας το 1995, εξαπλώθηκε και αναπτύχθηκε στην Αθήνα από το 2002, ενώ συνεχίζει ακατάπαυστα τα μαθήματα φιλοσοφίας στην γενέτειρα του.

Επειδή πολλά ακούγονται κατά καιρούς, οφείλουμε να πούμε ότι το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο δεν είναι μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, δεν έχει κανένα χορηγό και δεν πατρονάρεται από πουθενά. Είναι μια δεξαμενή παραγωγής και αναπαραγωγής φιλοσοφικής σκέψης, η οποία βρίσκεται σε παρακμή στην εποχή μας.

Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου Καρδίτσας στηρίζει και στηρίζεται στις τρεις φιλοσοφικές Αρχές του:

1. Τη βολταιρική: Μπορεί να διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα δώσω το αίμα της ζωής μου για να έχεις το δικαίωμα να το λες.

2. Τη ρηγαδική: Συλλογάται καλά όποιος ελεύθερα συλλογάται.

3. Τη χεγκελιανή: Η διαλεκτική δεν υπαγορεύει την εξόντωση των αντιθέτων, αλλά τη διαλεκτική σύνθεσή τους.

Αυτές οι Αρχές διαπερνούν και θεμελιώνουν το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο από τη γέννηση του κι αυτές θα το διέπουν μέχρι το φυσικό θάνατο των ιδρυτών του. Κι αυτές τις Αρχές αγωνίζεται να φέρει μέσα στην κοινωνία, είτε η πόλη είναι αυτή είτε το χωριό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976026625

ntousas dimitris
ΝΤΟΥΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Total
0
Shares