Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το «ΑΚETH Robotics Air Lab» διοργανώνει εκδήλωση ρομποτικής στα Τρίκαλα

air lab aketh

 Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) που βρίσκεται στα Τρίκαλα είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία. Ιδρύθηκε το 2004 ως οργανισμός συμβουλευτικών υπηρεσιών. Είναι ένας πιστοποιημένος, από τον ΕΟΠΠΕΠ πάροχος Ε.Ε.Κ. Διαθέτει πιστοποίηση κατά ISO 9001:2015. Έχει βραβευτεί από το Ι.Κ.Υ. για την υλοποίηση σχεδίου στο πλαίσιο της δράσης PLM του τομεακού προγράμματος LDV. Επιπροσθέτως, το ΑΚΕΘ συμμετέχει ως εταίρος στην πιλοτική εφαρμογή του πλαισίου ποιότητας “π3” που έχει αναπτυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το πλαίσιο π3 έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια ανοιχτή ανατροφοδότηση του συστήματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Το ΑΚΕΘ έχοντας το διπλό ρόλο του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης και του Αναπτυξιακού κέντρου, ενεργεί προς την κατεύθυνση της συμβολής στην απασχόληση και την αντιμετώπιση των ευρύτερων κοινωνικών προκλήσεων, καθώς επίσης και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή της Θεσσαλίας, προσφέροντας σε νέους και ενήλικες δυνατότητες σταδιοδρομίας μέσω της συμμετοχής τους σε διάφορα προγράμματα κατάρτισης. Δημιουργήθηκε για να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, διοργανώνοντας ποιοτικά σεμινάρια και υλοποιώντας Ευρωπαϊκά προγράμματα Κινητικότητας (ανταλλαγές νέων, κατάρτισης επαγγελματιών στο εξωτερικό, προγράμματα ανάπτυξης καινοτομιών κ.α.).

Στα πλαίσια των δράσεών του, έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια και το ΑΚΕΘ – Robotics AIR Lab που προωθεί την εκπαιδευτική ρομποτική, αξιοποιώντας έτσι την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι και συνδυάζοντάς την, με την ανακαλυπτική – διερευνητική μάθηση. Οι ομάδες μας συμμετέχουν κάθε χρόνο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς με συνεχείς διακρίσεις από το 2016 έως σήμερα, με πιο πρόσφατη την κατάκτηση της 3ης θέσης στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO2019.

Την Κυριακή, στις 9/6/2019, στις 19:00μ.μ. στον προαύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προκειμένου όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν από κοντά τον κόσμο της ρομποτικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πρόσκληση αφορά άτομα όλων των ηλικιών.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΑΚΕΘ.

Τηλ: 24310 24697, 2431200250

E-mail: info@aketh.gr




Total
0
Shares
Previous Article
Kotsos Menelaidia

Χαιρετισμός του Δημάρχου Μουζακίου και Προέδρου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας Γιώργου Κώτσου στην έναρξη των εκδηλώσεων «ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ»

Next Article
Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Συνεχίζεται η απεργία των μικροβιολόγων και ακτινολόγων