Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το αίτημά σας ετακτοποιήθει!

vrantza panagiota syriza

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΕΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Με έκπληξη διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο διάστημα, αναρτήσεις όπου νέοι άνθρωποι ευχαριστούν κομματικό παράγοντα της ΝΔ για το διορισμό τους στο δημόσιο τομέα.

Τον ίδιο κομματικό παράγοντα, ο οποίος σε μόνιμη βάση «υμνεί» και ευχαριστεί υπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ.

Όπως φαίνεται, οι Μαυρογιαλούροι και οι Γκρούεζες επέστρεψαν δριμύτεροι. Δυστυχώς είναι γνωστή η πρακτική της ΝΔ, να εκμεταλλεύεται το δημόσιο τομέα για την δημιουργία «πελατειακού κράτους».

Αυτό που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι πλέον οι διορισμοί γίνονται μέσα από κομματικά γραφεία, χωρίς διαδικασίες, χωρίς διαφάνεια, χωρίς αξιοκρατία, με μόνη υποχρέωση βέβαια, την υποταγή του ωφελούμενου.

Οι πρακτικές αυτές του παρελθόντος είναι επικίνδυνες. Όχι μόνο γιατί δεν τηρούνται οι νόμοι και οι θεσμοθετημένες διαδικασίες, με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά κυρίως γιατί δημιουργούν ένα αίσθημα αδικίας στην κοινωνία, που με βεβαιότητα θα μας οδηγήσει σε σκοτεινές εποχές.

Η ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Ισχύει ή όχι ο νόμος (ΑΣΕΠ) όσον αφορά τους διορισμούς στο δημόσιο; Πότε και ποιος τον «παρακάμπτει» ή τον καταστρατηγεί; Ποια διαδικασία ισχύει και εφαρμόζεται; Η κομματική υποταγή στον κομματάρχη και το Βουλευτή αποτελούν το βασικό προσόν για το δικαίωμα στην εργασία;

Στη «αλαζονική» ΝΔ δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα. Η πελατειακή σχέση με τους πολίτες αποτελεί τη διαχρονική πρακτική της, απέναντι στο κοινωνικό συμφέρον.

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ




Total
0
Shares
Previous Article
gkavogiannis kostas karditsa

Κ. Γκαβογιάννης: Ντροπή σας κ. Δήμαρχε

Next Article
syriza logo new

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Καρδίτσας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη

Related Posts

Altani Andriani kideia
Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΤΗΣΙΟ Τελούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ  21 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου…