Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability) συνεχίζεται την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στη Λίμνη Πλαστήρα

dryades plo Karditsa 6th idfd

Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability) συνεχίζεται την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στη Λίμνη Πλαστήρα

6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability)

Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability) συνεχίζεται την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στη Λίμνη Πλαστήρα, με πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα!

Την Παρασκευή 26/5/2023 το απόγευμα από τις 3.00μ.μ. θα πραγματοποιηθούν βιωματικά σεμινάρια στο Θέατρο Πεζούλας, Λίμνη Πλαστήρα.

Εισηγητές των workshop θα είναι οι:

  •  Παπάνης Ευστράτιος, Σύμβουλος – Μόνιμο Επίκουρος Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «Η ψυχολογική διάσταση του χώρου: χρώματα – κίνηση – αυτοσυναίσθημα». Στο δίωρο αυτό βιωματικό εργαστήριο θα αναλυθεί η επίδραση του χώρου, της κίνησης και των χρωμάτων στο αυτοσυναίσθημα και στην αντίληψη του εαυτού. Οι συμμετέχοντες θα καταπιαστούν με θέματα, όπως η προσωπικότητα, η δημιουργική έκφραση, η αυτοεκτίμηση, η κριτική σκέψη, οι πολλαπλές εκφάνσεις της ύπαρξης. Μέσα από ασκήσεις και διαλεκτικές προσεγγίσεις θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ένα θεαματικό παιχνίδι αυτογνωσίας και προβληματισμού.
  • Μαυρογιώργη Ιωάννα, Χορογράφος, με τίτλο «Χορέψτε είναι ζωή! Προθέρμανση και αποθεραπεία». Ο χορός είναι ζωοφόρος δύναμη. Από την αρχή της ανθρωπότητας, ο άνθρωπος κινείται με ρυθμό, χορεύει εκφράζοντας τα συναισθήματά του. Μέσω του χορού ο άνθρωπος ενεργοποιεί το μυαλό του, χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις του. Βελτιώνει την ισορροπία του και την μνήμη του. Αναπτύσσει σχέσεις με τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του. Αισθάνεται ευεξία, ευημερία, χαρά, ξεγνοιασιά και ζεστασιά. Είναι σημαντικό να προετοιμάζουμε το σώμα και το μυαλό μας πριν το μάθημα χορού. Δημιουργούμε τις συνθήκες για άνετη κίνηση, με ελευθερία στις αρθρώσεις μας, ευλυγισία στους μυείς μας και ευστροφία για την αφομοίωση των χορευτικών κινήσεων. Χορεύουμε με ασφάλεια. Σημαντικό επίσης είναι, στο τέλος του μαθήματος να δίνουμε την δυνατότητα στο μυαλό και το σώμα μας να χαλαρώνει, να ηρεμεί και να στοχάζεται. Τα αναπνευστικά μοτίβα, η απαλή κίνηση στις αρθρώσεις, οι διατάσεις στους μυείς μας θα μας προσφέρουν την δυνατότητα να απολαύσουμε την γαλήνη και ευεξία που αποκτήσαμε μετά τον χορό. Στο σεμινάριο θα αναφερθούμε για τις αρχές της προθέρμανσης και αποθεραπείας ενός μαθήματος χορού. Ας χορέψουμε λοιπόν!
  • Καραπαναγιώτη Μαρία, Χοροθεραπεύτρια, με τίτλο «Χορόχρωμα – εργαλείο στην εκπαίδευση». Μέσα από την κίνηση και τον ρυθμό, βασικό στοιχείο κάθε Τέχνης, βιώνουμε τα βασικά και τα συμπληρωματικά χρώματα. Αναπτύσσουμε μουσικότητα, που μπορούμε να την αξιοποιήσουμε στη δημιουργία. Ο παλμός της μουσικής διαπερνά ολόκληρο το σώμα μας, που γεννά ενέργεια και το ωθεί να κινηθεί δυναμικά σε αλληλεπίδραση με τα άτομα της ομάδας. Μαθαίνουμε βιωματικά τον χώρο δράσης μας και κατανοούμε τι είναι σημείο, γραμμή, διαγώνιος, κάθετη και κύκλος, δηλ. τη φόρμα. Βιώνουμε τη χαρά της ευχαρίστησης και της καταξίωσης μέσα από την ανακάλυψη των ωφελειών που προέρχονται από τον χορό και τη ζωγραφική εφαρμόζοντας τις δυο Τέχνες με διάθεση παιχνιδιού. Τα παιδιά, μέσα απ’ αυτό το παιχνίδι του ρυθμού και των χρωμάτων, διασκεδάζουν, μαθαίνουν και δημιουργούν. Διαδίδοντας, λοιπόν, την Τέχνη του χορού ευελπιστούμε την προσφορά μας μέσω του «ΧΟΡΟΧΡΩΜΑΤΟΣ» στην παιδεία των Τεχνών… και φυσικά τη συμβολή του ως εργαλείο για τη βιωματική γνώση στην εκπαίδευση των επιστημών.

Η συμμετοχή στα workshop EINAI ΕΛΕΥΘΕΡΗ στο πλαίσιο της προσφοράς της Καλλιτεχνικής ομάδας στην ευρύτερη περιοχή

Οι δράσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται το Σάββατο 27 Μαΐου στις 11.00π.μ. με συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών σε άτομα με Αναπηρία από τον κο. Παπάνη, Σύμβουλο – Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Ξενοδοχείο Κιέριον και χορευτικές παραστάσεις των ομάδων στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου (6.00μ.μ., είσοδος ελεύθερη). Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωί στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στο Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου με την τελετή λήξης του Φεστιβάλ και την απονομή των βραβείων στις ομάδες (12.00μ.μ., είσοδος ελεύθερη).

Στη διοργάνωση τηρούνται με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, καθώς και των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, το κοινωνικό κέντρο “Σταύρος Χαλιόρης”, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία, το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας IASSIS – Φυτιλής Θωμάς, η εταιρία live streaming/ filming/ video production Local Stage και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Για την Καλλιτεχνική Ομάδα

Δρυάδες εν Πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

 




Total
0
Shares
Previous Article
Προχωρά η συγκρότηση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών - Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου

Προχωρά η συγκρότηση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών - Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου

Next Article
texniti noimosini Trikala 1

Τεχνητή Νοημοσύνη & Social Media (Μάθημα Οικονομίας) – Δράση Καινοτομίας & Τεχνολογικής Εξέλιξης στην Ψηφιακή Εποχή

Related Posts

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»