Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

To 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας στη Γερμανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

4oGEL Karditsas berolino 1

To 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας στη Γερμανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Tη Γερμανία επισκέφθηκαν από 27-31 Μαρτίου, πέντε (5) καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ “Digital Education Tools to foster innovation”. To πρόγραμμα άπτεται ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος αντικειμένου για την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων. Στοχεύει στη βελτίωση του ψηφιακού εγγραμματισμού, μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών και γνώσεων σχετικά με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων στο περιβάλλον της τάξης. Συνολικά θεωρείται ότι η συνεργασία των διαφορετικών φορέων φέρει προστιθέμενη αξία σε επίπεδο Ε.Ε.

Η συνάντηση που έγινε στο Βερολίνο οργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Comparative Research Network (CRN) και είχε θέμα την εξοικείωση των συμμετεχόντων στη σχεδιαστική σκέψη (design thinking). Η σχεδιαστική σκέψη  είναι ένας τρόπος να προσεγγίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου, που βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή και απαιτούν εφαρμόσιμες λύσεις, ειδικά τα προβλήματα που δεν είναι καλά καθορισμένα (ασαφή προβλήματα) ή δεν επιδέχονται μονοσήμαντες απαντήσεις (π.χ. περιβαλλοντικά προβλήματα). Η σχεδιαστική σκέψη δεν είναι απλώς μια σειρά από βήματα δοκιμής και σφάλματος αλλά ένας ευέλικτος τρόπος συλλογισμού για να επινοούνται στοχευμένες λύσεις προβλημάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η σχεδιαστική σκέψη αποτελεί μία από τις προτεινόμενες προσεγγίσεις για την επίλυση προβλημάτων στα Νέα Προγράμματα Σπουδών του Λυκείου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή των εταίρων 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας και Εκπαιδευτικός Οργανισμός E- School από την Ελλάδα, του εκπαιδευτικού Οργανισμού CRN EV από τη Γερμανία και του Λυκείου Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesi  από την Τουρκία (Σμύρνη).

Στο Βερολίνο, την ιστορική γερμανική πρωτεύουσα, ταξίδεψαν ο Δ/ντής του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας  Δήμος Ζάρρας και οι εκπαιδευτικοί Σοφία  Αποστολοπούλου, Σοφία Τάντου, Ευαγγελία Βλαχοθανάση και Ελένη Κατσιγιάννη.

Στο πλαίσιο των εργασιών πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, όπου μεταξύ των άλλων υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε  εκπαιδευτικούς διαφορετικών εθνικών προελεύσεων.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στην ομάδα να επισκεφθεί σημεία -ορόσημα του Βερολίνου και να ξεναγηθεί σε μια πόλη παλίμψηστο ιστορίας.

Τον ερχόμενο Μάϊο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη μετακίνηση καθηγητών των προαναφερόμενων σχολείων  και οργανισμών στην Τουρκία.

4ο ΓΕΛ Καρδίτσας

24.04.2023

4oGEL Karditsas berolino 2




Total
0
Shares
Previous Article
ergatoiko kentro karditsas ekab 2

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Πρώτες Βοήθειες

Next Article
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Ενημέρωση ψηφοφόρων για την εκλογή προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Περιοδείες κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου - Απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη σηκώνει ασπίδα αυταρχικότητας με ματ και χημικά - Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2023 προβλέπεται από τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση»

Την Πέμπτη 27 Απριλίου τα εγκαίνια του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στους ΣΟΦΑΔΕΣ

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”