Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το 1ο πανελλήνιο βραβείο για τη δράση freemobility απέσπασε η ομάδα του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων

Το πιο ευχάριστο νέο για Τρίκαλα επεφύλασσε η σημερινή απονομή των βραβείων στον διαγωνισμό ecomobility. Η ομάδα του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων απέσπασε το 1ο πανελλήνιο βραβείο για τη δράση freemobility, που απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, το σχολείο απέσπασε το 1ο βραβείο εργασίας (όπως ονομάζεται το κύριο βραβείο) και το 2ο βραβείο στη δραματοποίηση, πανελληνίως. Αυτή η βράβευση σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για την πανευρωπαϊκή συνάντηση, ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μετάσχουν στο ecocamp.

Η συγκεκριμένη δράση που βραβεύτηκε, είχε παρουσιαστεί στο Δημαρχείο Τρικκαίων στις 12 Φεβρουαρίου 2016. Στη δράση, που προετοιμάστηκε ολόκληρη τη χρονιά, κατέγραψαν τα κακώς κείμενα, επισκέφθηκαν δημόσιες υπηρεσίες, απαίτησαν προσβασιμότητα σε τράπεζες, ανέφεραν όσα διαπίστωσαν κατά τις περιηγήσεις τους στα Τρίκαλα με τα απίθανα εμπόδια που ορθώνονται από οδηγούς. Παρουσίασαν ένα ειδικό βίντεο με τις δράσεις τους, εμφάνισαν ένα πρόγραμμα σατιρικό, στηριγμένο στον αγαπητό μας Καραγκιόζη, ενθουσίασαν και απέσπασαν το χειροκρότημα όλων.

Το 1ο πανελλήνιο βραβείο για τη δράση freemobility απέσπασε η ομάδα του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, συμμεριζόμενος τη χαρά των μαθητών και έχοντας ήδη γίνει αποδέκτης επισκέψεων στη διάρκεια προετοιμασίας της δράσης, απέστειλε το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί μαθητές,

Η προσπάθεια σας ανταμοίφθηκε! Το πρώτο πανελλήνιο βραβείο στον διαγωνισμό Freemobility είναι δικό σας. Οσες δράσεις κάνατε, όσα προσπαθήσατε, για όσα μας ευαισθητοποιήσατε, βρήκαν ανταπόκριση. Οι τρικαλινοί πολίτες χαίρονται για εσάς, που μας βγάλατε ασπροπρόσωπους.

Τώρα, το βάρος πέφτει σε εμάς, στον Δήμο Τρικκαίων. Ναι, έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες για τα Ατομα με Αναπηρία στα Τρίκαλα. Είναι λίγες όμως. Δεν αρκούν. Δεν επαναπαυόμαστε. Δεν στεκόμαστε μόνο στο ότι σε τέσσερις ημέρες ο Δήμος μας θα ενταχθεί στις 10 πόλεις με πρωτοπορία στη βιώσιμη κινητικότητα. Οσα επισημάνατε όλη τη χρονιά με τις δράσεις και τις επισκέψεις σας, όσα μου μεταφέρατε και προσωπικώς, όσα αποτυπώθηκαν στην εξαίσια δραματοποιημένη σας συμμετοχή στον διαγωνισμό, είναι όσα πρέπει να υλοποιήσουμε.

Αγαπητά παιδιά
Χριστίνα Αγραφιώτη, Βασιλική Καλογηροπούλου, Στέλιο Καραμούτσα, Κατερίνα Κούτουλα,  Μαρία Μουρεχίδου, Βασίλη Αργύρη, Κώστα Ζουρλαδάνη, Παναγιώτη Σδώνα,

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των τρικαλινών!

Συγχαίρω, επίσης, τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Αλεξάνδρα Κίττου, τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Θανάση Καραγεώργη, Αρετή Γρηγορίου, Σωτηρία Παπανικολάου, Γωγώ Κατσιανάκου, την εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων κ. Ευανθία Αστρίτη που συνδιαμόρφωσε και συνέδραμε – μαζί με τους μαθητές της βραβευμένης ομάδας του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων – τις προσπάθειές σας.

Αυτό το βραβείο είναι η μεγαλύτερη δέσμευση και πρόκληση για όλους μας, για μια πόλη πραγματικά ανθρώπινη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ».




Total
0
Shares
Previous Article

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Μουζακίου και Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργου Κωτσού

Next Article

Δήλωση π. Δημάρχου Ρεντίνας Ραγιά Παύλου για την κοίμηση του Επισκόπου Ρεντίνης