Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών στο Δήμο Παλαμά

Το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών στο Δήμο Παλαμά

Το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών στο Δήμο Παλαμά

«Η Καραγκούνα γυναίκα, μητέρα, γιαγιά, εργάτρια, νοικοκυρά, αγωνίστρια. Μια γυναίκα σύμβολο που αντανακλά τη λάμψη του θεσσαλικού πολιτισμού»

Σε μια διαφορετική, σε σχέση με τις δεκατρείς προηγούμενες φορές, αλλά εξίσου όμορφη όσο και ιστορική γωνιά της πανέμορφης Θεσσαλίας, στο Δήμο Παλαμά, θα πραγματοποιηθεί φέτος, το «14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών». Στην έδρα του δήμου, τον Παλαμά, με τα πλούσια ήθη και έθιμα της περιοχής, τα αξιόλογα μνημεία και την πολιτιστική παράδοση, το έντονο καραγκούνικο στοιχείο, την εύφορη γη, αλλά και την ανεπτυγμένη κτηνοτροφία, δίνουν το φετινό τους ραντεβού, οι Θεσσαλοί, ανά τον κόσμο!

Το φετινό συνέδριο, έχει ως κεντρικό θέμα: «Η Καραγκούνα γυναίκα, μητέρα, γιαγιά, εργάτρια, νοικοκυρά, αγωνίστρια. Μια γυναίκα σύμβολο που αντανακλά τη λάμψη του θεσσαλικού πολιτισμού» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, την συνδιοργάνωση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, του Δήμου Παλαμά και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Το «14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών» αναμένεται για μία ακόμη φορά, να προσελκύσει τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και να προσφέρει στους συμμετέχοντες Θεσσαλούς και Θεσσαλές που θα έρθουν τόσο απ΄ την υπόλοιπη Ελλάδα, όσο και από διάφορες άλλες γωνιές του κόσμου, όπου βρίσκονται και δραστηριοποιούνται, γνώση και εμπειρία, αλλά και αισθήματα αγάπης, νοσταλγίας, υπερηφάνειας για τη Θεσσαλία, που όπως κάθε χρόνο, μετουσιώνονται σε δημιουργία ισχυρών δεσμών επικοινωνίας των Αποδήμων με την πατρίδα.

Το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών στο Δήμο Παλαμά

Οι Θεσσαλές και Θεσσαλοί, θα δώσουν το φετινό τους ραντεβού στον Παλαμά για να γνωρίσουν παράλληλα, την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα της περιοχής, αλλά και να γευτούν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, γνωρίζοντας παράλληλα, την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων.

Λειτουργώντας όπως κάθε φορά αμφίδρομα, το «14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών», πέρα από τα όσα θα «γευτούν» οι συμμετέχοντες σε όλες τις πτυχές των δράσεων που θα αναπτυχθούν, θα αποτελέσει, ένα «παράθυρο» ουσιαστικά, από το οποίο θα προβληθούν μέσα από τα μάτια των ομογενών, αλλά και τα νέα μέσα τεχνολογίας και επικοινωνίας που θα αξιοποιηθούν, η φυσική ομορφιά του τόπου και τα προϊόντα, η φιλοξενία, η ιστορία, η σπουδαιότητα των θρησκευτικών και αρχαιολογικών μνημείων, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τη Θεσσαλία και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας.

Σημαντικό να αναφερθεί, είναι το γεγονός, ότι για την άρτια διοργάνωση του «14ου Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος των Θεσσαλών», ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από τη λήξη του προηγούμενου ήδη Συνεδρίου – Ανταμώματος, συνεδριάζει μέσω τηλεδιασκέψεων, η οργανωτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντή Γκίκα, την κ. Φωτεινή Μίχου, Γενική Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, τον κ. Βάιο Μπακαβέλο, Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Παλαμά και Πρόεδρο ΔΟΠΑΠΑΠ, την κ. Αθανασία Ρουσιαμάνη, Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών και τον κ. Ηλία Κουτσερή, Δημοσιογράφο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 

  • 19:00 – 21:00 Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Παλαμά
  • 21:00 – 24:00 Πολιτιστική βραδιά στην κεντρική πλατεία του Δήμου Παλαμά

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 

  • 10:00 – 13:00 Εκδρομή σε αρχαιολογικά και πολιτιστικά σημεία του Δήμου Παλαμά

Με εκτίμηση – Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: Διαμαντής Γκίκας

Η Γραμματέας: Φωτεινή Μίχου




Total
0
Shares
Previous Article
Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Μαγνησία και Σποράδες - Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Θεσσαλίας: Οδηγίες για την πρόληψη και προστασία από δασικές πυρκαγιές

Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Θεσσαλίας: Οδηγίες για την πρόληψη και προστασία από δασικές πυρκαγιές

Next Article
Εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον ΙΝ Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης

Εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον ΙΝ Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης