Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το 11ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ της ΕΡΤ3

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΡΤ 3, τους συντελεστές, συνεργάτες και ιδιαιτέρως τη δημοσιογράφο – παρουσιάστρια της εκπομπής ΔΙΑΣΠΟΡΑ, κ. Χρύσα Σάμου, για την τόσο άρτια και συγκινητική παρουσίαση του 11ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Γκύτερσλο στις 31 Οκτωβρίου 2015 όσο και το μεράκι που διακρίναμε στην όλη προσπάθεια.

Το 11ο Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Θεσσαλού συνθέτη και τραγουδιστή Βασίλη Τσιτσάνη και το επιτελείο της εκπομπής ΔΙΑΣΠΟΡΑ παραβρέθηκε σε όλες τις δράσεις του καλύπτοντάς το με αγάπη, ευαισθησία και ανιδιοτέλεια. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ βιώσαμε απίστευτα συναισθήματα έντονης συγκίνησης, δακρύσαμε, αναπολήσαμε και εντυπωσιαστήκαμε όταν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η κ. Σάμου φόρεσε την παραδοσιακή ενδυμασία της καραγκούνας. Χορέψαμε όμως κιόλας, τραγουδήσαμε, γελάσαμε και υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον και ζήλο την όλη προσπάθειά μας, ώστε να στερεώσουμε ακόμη πιο γερά τη γέφυρα που μας συνδέει με την πατρίδα μας, που τόσο αγαπάμε και τιμούμε, την ΕΛΛΑΔΑ μας!

Η εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ, με μοναδική ακρίβεια, ευγένεια και λεπτότητα κατέδειξε επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΄αδέλφια΄ μας που έρχονται στη Γερμανία από την Ελλάδα για αναζήτηση εργασίας και καλύτερης ποιότητας ζωής. Η κάμερα κατέγραψε επίσης αρκετά στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των Ελλήνων στη Γερμανία και διακρίναμε σε όλους την έντονη επιθυμία τους τόσο να τα καταφέρει η πατρίδα μας να ανακάμψει από την οικονομική κρίση όσο και τον διακαή πόθο τους να επιστρέψουν σ΄αυτή!

Ευχή όλων μας αυτό να γίνει σύντομα! Με εκτίμηση

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
http://webtv.ert.gr/ert3/29noe2015-diaspora/

Από το γραφείο τύπου της
Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Διαμαντής Γκίκας




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθη 43χρονος στην περιοχή των Τρικάλων με αποξηραμένη κάνναβη

Next Article

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας