Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την παράσταση «Παραλογές» παρακολούθησαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Την παράσταση «Παραλογές» παρακολούθησαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

 

Ξεχωριστή εμπειρία αποκόμισαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας από την παρακολούθηση της παράστασης «Παραλογές» από τη θεατρική ομάδα «Θέατρο Επίκεντρο» σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου από Παιδιά για Παιδιά» που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο χώρο του Δημοτικού Κιν/τρου της πόλης μας.

Μια σειρά από κλασικά δημοτικά τραγούδια που  αναπαραστήθηκαν με βάση τους κώδικες της αρχαιοελληνικής τραγωδίας συγκίνησαν, προβλημάτισαν και ταξίδεψαν το κοινό. Τα κείμενα  εκτός από  συμπυκνωμένες τραγωδίες αποτέλεσαν επίσης και το βασικό γεφύρωμα του νεοελληνικού πολιτισμού με την κλασσική εποχή. Οι «Παραλογές School Version» κατόρθωσε να αναδείξει την παιδαγωγική και εκπαιδευτική αξία της κλασσικής μας παράδοσης και μυθολογίας χρησιμοποιώντας τους γνήσιους τρόπους αναπαράστασης του δράματος, όπως τον έμμετρο λόγο, την ζωντανή μουσική και την ερμηνεία δραματικών ρόλων.

Χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονοι τρόποι αναπαράστασης, όπως σωματικό θέατρο, η χρήση μάσκας και υπερμεγέθους κούκλας. Ένα μαγικό, ποιητικό μονοπάτι ξεδιπλώθηκε μπροστά στους μαθητές, μεταφέροντάς τους σε έναν κόσμο όπου όλα είναι δυνατά, το σύγνεφο γίνεται άλογο και τ΄άστρι χαλινάρι, τα πουλιά μιλούν και τραγουδούν με ανθρώπινη φωνή, το Στοιχειό του γιοφυριού απαιτεί την γυναίκα του πρωτομάστορα, η πεθερά παραγγέλνει μαγειρεμένα φίδια για το τραπέζι του γάμου. Η παρακολούθηση της παράστασης πλαισίωσε το μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας  και ανέδειξε με διαφορετικό και ευρηματικό τρόπο την αντίστοιχη ενότητα «Παραλογές- Δημοτικά τραγούδια».

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Καλογήρου Μαρία και Κοντού Σοφία.

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Μάνθου Γιολδάση

Next Article
Σε εξέλιξη η διάνοιξη δρόμου στην Τ.Κ Ραχούλας από την Π.Ε. Καρδίτσας

Σε εξέλιξη η διάνοιξη δρόμου στην Τ.Κ Ραχούλας από την Π.Ε. Καρδίτσας