Την Κυριακή (7 μ.μ.) ο Α.Σ.Καρδίτσας υποδέχεται τον Ερμή Αγιάς στο σούπερ ντέρμπι της Β’ Εθνικής

 

Θεσσαλικό ντέρμπι κορυφής

Ένα πολύ κρίσιμο ματς, με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, δίνει ο Α.Σ.Καρδίτσας την Κυριακή στις 7 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο. Αντίπαλός του, ο Ερμής Αγιάς. Θεσσαλικό ντέρμπι, αλλά κυρίως ντέρμπι ανόδου, αφού οι δυο ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Καστοριά.

Και οι δυο ομάδες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού στο δεύτερο γύρο έχουν αμφότερες μια μόλις ήττα και θα παλέψουν για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στη μάχη του δεύτερου εισιτηρίου για … τα σαλόνια της Α2 Εθνικής. Αν και πρόκειται για δυο ομάδες με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία, η πορεία τους στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά και οι ποιοτικοί παίκτες που περιλαμβάνονται και στα δυο ρόστερ, υπόσχονται ένα συναρπαστικό μπασκετικό απόγευμα για όσους βρεθούν στο κλειστό της πόλης μας.

Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος, παιχνίδια σαν κι αυτό θα καθορίσουν τους συσχετισμούς με τους οποίους οι δυο μονομάχοι θα πορευθούν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Α.Σ.Καρδίτσας, όπως βέβαια και όλες οι ομάδες της κατηγορίας, προέρχεται από διακοπή τριών εβδομάδων λόγω των εορτών του Πάσχα, διάστημα στο οποίο η ομάδα προσπάθησε να παραμείνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Με καθημερινές προπονήσεις και τρία φιλικά παιχνίδια, ο Α.Σ.Κ. προσπάθησε να διατηρήσει την πολύ καλή φόρμα στην οποία βρισκόταν πριν τη διακοπή. Τα προβλήματα τραυματισμών δε λείπουν, όπως όμως δε λείπει και η διάθεση των παικτών να διεκδικήσουν το πλεονέκτημα στη μάχη της ανόδου και να κυνηγήσουν μέχρι τέλους, το μεγάλο όνειρο. Η ομάδα, ποντάρει πολλά στη δύναμη και την ώθηση που παίρνει από τους φιλάθλους της. Ο Α.Σ.Κ. είναι αήττητος στην έδρα του, μετρά 13-0 στο γήπεδό του και αυτό το επίτευγμα, οφείλεται στην πολύ θερμή και –μοναδική για την κατηγορία- δύναμη που παίρνει από το φίλαθλο κόσμο.

Με το βλέμμα στο μέλλον η Γενική Συνέλευση

Με συμμετοχή των μελών αλλά και φιλάθλων, έγινε την Τρίτη στην αίθουσα του ΕΒΕ η Γενική Συνέλευση του Α.Σ.Καρδίτσας. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός με αναλυτικά στοιχεία για την προηγούμενη διετία, αλλά και ο αγωνιστικός απολογισμός για την ανδρική ομάδα, για τα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες και παρουσιάστηκαν όλα τα ζητήματα αλλά και οι στόχοι του Α.Σ.Κ.. Όλοι οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για κάθε τι που αφορά το σωματείο και δόθηκαν οι σχετικές διευκρινίσεις.

Ταυτόχρονα όμως, εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού του σωματείου, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του Α.Σ.Κ. Η σημαντικότερη αλλαγή, αφορά στην αύξηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από επτά σε έντεκα, αλλά και ο επανακαθορισμός των αξιωμάτων, ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας του σωματείου, καλύπτοντας τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες.

Όπως ειπώθηκε από όλους, ο Α.Σ.Καρδίτσας είναι ένα σωματείο ανοικτό σε όλους, με συλλογικά όργανα και διαδικασίες, που θέλει να κάνει διαρκή βήματα μπροστά στον οργανωτικό και λειτουργικό τομέα. Στα πλαίσια της διεύρυνσης του Δ.Σ. και ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, όταν και λήγει η θητεία του παρόντος Δ.Σ., διατυπώθηκε ανοικτή πρόσκληση προς όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή μας.
Total
0
Shares