Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την κωμωδία “Δύο γαμπροί για τη Γιωργίτσα” παρουσίασε ο Σύλλογος των Απανταχού Οξυωτών “Ο Άγιος Δημήτριος”

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, βραδινές ώρες, στο κατάμεστο από Οξυώτες και φίλους του Συλλόγου θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22-Αθήνα, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών “Ο Άγιος Δημήτριος” παρουσίασε την ηθογραφική κωμωδία του Ντίνου Κορδώση “Δύο γαμπροί για τη Γιωργίτσα”.

Η παράσταση ιστορικής μνήμης, ζωντάνεψε επί σκηνής, τοπογραφικά στοιχεία, πρόσωπα και γεγονότα, του χωριού της Οξυάς Καρδίτσας, στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Με έντεχνο τρόπο ο συγγραφέας του έργου, ο οποίος και το σκηνοθέτησε, παρουσίασε εικόνες από τη σκληρή αγροτική ζωή, τις οικιακές ασχολίες, τη φτώχεια, τον έρωτα, τα ήθη κι έθιμα της Οξυάς, κάνοντας τους παλαιότερους να νοσταλγήσουν και τους νεότερους να μάθουν για κείνα τα δύσκολα, μα αξέχαστα χρόνια που σημάδεψαν και θα σημαδεύουν γενεές Οξυωτών.

Πριν την έναρξη της παράστασης η γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Γκαραβέλα, έκανε μία σύντομη αναφορά στα μηνύματα που θέλει να αναδείξει η παράσταση και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής ΄Ενωσης Κρις Σπύρου για την αμέριστη υποστήριξή του προς το Σύλλογο Απανταχού Οξυωτών με την παραχώρηση του θεάτρου. Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος, επαίνεσε τους Οξυώτες για την πολιτισμική τους συνεισφορά στο τόπο καταγωγής τους και με αρκετή διάθεση χιούμορ έδωσε τη δική του ερμηνεία στο έντονο χειροκρότημα των Οξυωτών.

Η παράσταση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χειροκροτημάτων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μπλέτσας εξέφρασε εκ μέρους της θεατρικής ομάδας τις ευχαριστίες στους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους κι έδωσε στο συγγραφέα και σκηνοθέτη Ντίνο Κορδώση ως ενθύμιο, μία χειροποίητη γκλίτσα από ξύλα κέδρου και κρανιάς, από την Οξυά. Ο συγγραφέας παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε  τα μέλη της θεατρικής ομάδας για την κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν να ανταποκριθούν στους ρόλους τους και στη συνέχεια τον πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης για την πολύτιμη προσφορά του, στον οποίο χάρισε ένα δικό του πίνακα ζωγραφικής, εμπνευσμένο από το πανέμορφο και άγριο αγραφιώτικο τοπίο.

Συντελεστές της παράστασης είναι τα μέλη της θεατρικής ομάδας: Μαντώ Γεωργίου Πατσιαούρα, Γεωργία Δ. Θεοδωράκη, Παντελής Κων/νου Κωνσταντάκης, Γιάννης Βαϊου Γκαραβέλας, Πέτρος Νικολάου Μπερέτας, Θανάσης Βασιλείου Πιτσάβας και Κώστας Δημητρίου Μπλέτσας.

Τη σκηνοθεσία έκανε ο Ντίνος Κορδώσης, τη μουσική επιμέλεια είχε ο Μιχάλης Κων/νου Γκέκας και τα σκηνικά επιμελήθηκε η θεατρική ομάδα του συλλόγου χρησιμοποιώντας αντικείμενα του Λαογραφικού Μουσείου Οξυωτών.

Την ηθογραφική κωμωδία "Δύο γαμπροί για τη Γιωργίτσα" παρουσίασε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών "Ο Άγιος Δημήτριος"

Την ηθογραφική κωμωδία "Δύο γαμπροί για τη Γιωργίτσα" παρουσίασε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών "Ο Άγιος Δημήτριος"

Την ηθογραφική κωμωδία "Δύο γαμπροί για τη Γιωργίτσα" παρουσίασε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών "Ο Άγιος Δημήτριος"




Total
0
Shares
Previous Article

Δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Next Article

Περιφερειακό φόρουμ κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Καρδίτσα στις 19-20 Μαρτίου