Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την Ημέρα των Ευχαριστιών γιόρτασαν στη Βατσουνιά!!

imera efxaristion Vatsoun ia

Την Ημέρα των Ευχαριστιών γιόρτασαν στη Βατσουνιά!!

Η Ημέρα των Ευχαριστιών (αγγλ.: Thanksgiving Day, γαλ.: Action de grâce) είναι μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται στη Βόρεια Αμερική και ανήκει στην κατηγορία των φεστιβάλ της σοδειάς. Ανάλογα φεστιβάλ διοργάνωναν πολλοί αγροτικοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο.

Με τη γιορτή των ευχαριστιών απονέμονται ευχαριστίες προς το Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς.

Η πρώτη γιορτή των ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά. Από τις αρχές του 17ου αιώνα ο γιορτασμός άρχισε να γίνεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ.

Οι κάτοικοι της Βατσουνιάς, πάντα πρωτοπόροι, γίνονται οι πρώτοι κάτοικοι που γιορτάζουν αυτή τη μέρα στην περιοχή και πιθανότατα οι πρώτοι στην Ελλάδα. Η επιθυμία του συγχωριανού μας κυρίου Chuk Kalaitzi με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατσουνιάς και τη συμμετοχή μεγάλης μερίδας των κατοίκων πήρε σάρκα και οστά χαρίζοντας σε όλους ένα όμορφο βράδυ στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο.

Ελπίζουμε ανάλογες πρωτοβουλίες να υπάρξουν και τα επόμενα χρόνια!!

Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και… όπως λένε και στην Αμερική….. Ο Θεός να μας ευλογεί όλους God bless us all.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




Total
0
Shares
Previous Article
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Ο Σπύρος Λάππας τίμησε το κοινοβούλιο, το κόμμα, τον νομό

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καρδίτσας Σπύρου Λάππα για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Next Article
Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Related Posts