Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την Ελλάδα θα τη σώσει ο Ήλιος, ο Αέρας και η Γη της

Oμιλία της Ζαχαρούλας Γιαβρούτα Λούδα, γραμματέας της Τ.Ο. Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων, στην εκδήλωση για τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού στην Καλαμπάκα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα Λούδα, γραμματέας της Τ.Ο. Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων: Για όσους με γνωρίζουν είναι γνωστό πως είναι κάτι που ήθελα να συμβεί από καιρό. Και τώρα ήρθε η ώρα. Ζω, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και μεγαλώνω τα παιδιά μου εδώ. Μοιράζομαι τις ίδιες ανησυχίες και μάλλον κάνω τα ίδια όνειρα με εσάς. Η παρουσία σας εδώ αυτό μου δείχνει. Καλώς ήρθατε.

Στο Ποτάμι όταν ξεκινούσαμε είπαμε ότι την Ελλάδα θα τη σώσει Ο Ήλιος, ο Αέρας και η Γη της, και πιο συγκεκριμένα θα τη σώσει η ορθή αξιοποίηση της γεωργίας, κτηνοτροφίας, των βουνών μας, των εδαφών μας, των ποταμών και θαλασσών μας. Η Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα είναι γεμάτη με πλούσιες τοποθεσίες ικανές να φιλοξενήσουν ποικίλες δραστηριότητες πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Μια τέτοια περιοχή είναι και η δική μας.

Η Ελλάδα ως φυσικό περιβάλλον και πολιτιστική κιβωτός είναι ένα μεγάλο σύνολο μοναδικών προορισμών. Μόνο που αυτό δεν αρκεί, για να έχουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη ως χώρα και ως οικονομία. Απαιτείται τουλάχιστον η σωστή προβολή του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό και δεν θα επεκταθώ περισσότερο για να μην φοβηθεί η κυρία Κουντουρά ότι πάω να της φάω τη θέση.

Υποστηρίζουμε ένθερμα τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού. Γιατί όμως;

Γιατί οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Γιατί οι τουρίστες που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο διακοπών μένουν στο σημείο τουλάχιστον 4 μέρες. Γιατί οι τουρίστες που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τύπο διακοπών είναι υψηλότερου βιοτικού επιπέδου και κάθε χρόνο ο αριθμός τους αυξάνεται.

Γιατί εδώ; Η ευρύτερη περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες στην προσέλκυση τουριστών από όλο τον κόσμο. Ήδη μας επισκέπτεται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων κάθε χρόνο. Μόνο που δεν μένουν εδώ. Κι αν μείνουν θα είναι για μια νύχτα. Απλώς βλέπουμε τα λεωφορεία να περνούν. Έχουμε το όνομα: Μετέωρα. Έχουμε και τη χάρη. Έτοιμα πεδία αναρρίχησης και μονοπάτια που υπάρχουν από πάντα. Ο δρόμος χαράχτηκε το 1948. Τα τελευταία 60 χρόνια δηλαδή ξεχάσαμε τα μονοπάτια. Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό να τα στηρίξει όλα αυτά. Και με αυτό το κριτήριο έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων ομιλητών. Είναι όλοι τους νέοι άνθρωποι, κάτοικοι της περιοχής που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ. Και μάλιστα είναι και πολύ καλοί στο αντικείμενό τους για να μην πω οι καλύτεροι κι ακουστώ υπερβολική από κάποιους. Μιλάνε καλύτερα οι βραβεύσεις τους και η πορεία τους στη ζωή. Και τους ευχαριστώ κι από εδώ γιατί από την πρώτη στιγμή που τους κάλεσα όλοι απάντησαν θετικά. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω και τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά που βρίσκεται σήμερα -κι όχι μόνο- κοντά μας.

Στις ήμερες μας χρειάζεται να γίνουμε τολμηροί και να μη βάζουμε φραγμούς σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν και να επενδύσουν στον τόπο τους. Σε αυτό το κομμάτι η πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Για τον θεματικό τουρισμό στο Ποτάμι εξ΄ αρχής προτείναμε τη δημιουργία συντονιστικού γραφείου το οποίο θα υπάγεται στο υπουργείο τουρισμού και θα θεσπίσει τις προδιαγραφές για τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη αυτών των μορφών τουρισμού και θα αναθέσει σε ειδικούς την εκπόνηση μελετών όπως και θα εποπτεύει την υλοποίηση των έργων υποδομής, τη συντήρηση και τη διαχείρισή τους.

Zαχαρούλα Γιαβρούτα Λούδα
Γραμματέας της Τ.Ο Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων
Αγρότισσα, Κάτοικος Διάβας, Καλαμπάκας



Total
0
Shares
Previous Article

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Γυμνάσιο - Λύκειο Μαγούλας

Next Article

Ενδυναμώνονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας και Πολωνίας