Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής των τελών βοσκοτόπων ζητά ο Κώστας Τσιάρας

Tα μεγάλα προβλήματα από την αναποτελεσματική διαδικασία καταβολής των τελών ενοικίασης – μίσθωσης των βοσκοτοπικών εκτάσεων αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου 24 Βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην ερώτησή τους οι υπογράφοντες βουλευτές επισημαίνουν τους κινδύνους απώλειας των δικαιωμάτων αλλά και επιβολής ποινών για χιλιάδες κτηνοτρόφους και υπογραμμίζουν ότι η Υπουργική Απόφαση 1332/93570/23-08-2016, που ορίζει την εν λόγω διαδικασία προξενεί μεγάλη ταλαιπωρία και άσκοπη οικονομική επιβάρυνση στους κτηνοτρόφους της χώρας.

«Αυτοί που χρειάζονται τον επιλέξιμο προς επιδότηση βοσκότοπο καλούνται σε άμεσο χρονικό διάστημα και μέχρι την οριστικοποίηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ να ολοκληρώσουν έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της μίσθωσης, ακόμη και με πολυέξοδες μετακινήσεις ανά την Ελληνική Επικράτεια», σημειώνουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι γαλάζιοι βουλευτές.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για άσκοπη σπατάλη χιλιάδων εργατοωρών για τους αρμόδιους υπαλλήλους στις Περιφέρειες και τους Δήμους, που καλούνται σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίσουν και να ειδοποιήσουν τους ανά την Ελλάδα κτηνοτρόφους για την υποχρέωση τους να υπογράψουν το μισθωτήριο και να καταβάλουν το αντίτιμο της μίσθωσης.

Τέλος, οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό αφενός για το αν προτίθεται και πώς να απολοποιήσει τη διαδικασία καταβολής τελών των κατανεμηθέντων βοσκοτόπων, και αφετέρου για το πότε σκοπεύει να ολοκληρώσει επιτέλους τα οριστικά σχέδια βόσκησης, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα της κατανομής των βοσκοτοπικών εκτάσεων.




Total
0
Shares
Previous Article

Ενίσχυση της Ρεντίνας στον «θρησκευτικό τουριστικό χάρτη»

Next Article

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας: Εκδήλωση των Συνόλων: «Ελληνικής Λόγιας Μουσικής», «Κιθάρας» και «Εικαστικών»

Related Posts