Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την άμεση απονομή εκκρεμών αναπηρικών συντάξεων ζητά η Α. Σκόνδρα

Την άμεση απονομή εκκρεμών αναπηρικών συντάξεων ζητά η Α. Σκόνδρα

Την άμεση απονομή εκκρεμών αναπηρικών συντάξεων ζητά η Α. Σκόνδρα

Εκ νέου συνάντηση είχε η Βουλευτής του νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτη Δουφεξή, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους και αφορά την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, από τις υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από θέματα διεκπεραίωσης εκκρεμών συντάξεων, απονομής κύριας ή επικουρικής σύνταξης, εφάπαξ παροχών και οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες αφορούν σε εργαζόμενους, συνταξιούχους αλλά και στελέχη του Ε.Φ.Κ.Α. Μέλημα πάντα της Βουλευτή, είναι η επίσπευση όλων των παραπάνω διαδικασιών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς συμπολίτες μας.

Σε αυτήν την συνάντηση, η κ. Σκόνδρα εστίασε στην καθυστέρηση εκκαθάρισης και απονομής των αναπηρικών συντάξεων που εκκρεμούν, με πολλές από αυτές να μετρούν πολύ χρόνο αναμονής. Συν τοις άλλοις, η Βουλευτής επεσήμανε στον Διοικητή, ότι οι εκκρεμότητες αυτές την απασχολούν ιδιαίτερα, διότι πρόκειται για παροχή προς συμπολίτες της που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, καθώς λόγω αναπηρίας, δεν έχουν δυνατότητα εργασίας.

Η κ. Σκόνδρα ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την σύνταξή τους το ταχύτερο δυνατόν. Ο κ. Δουφεξής συμφώνησε ότι πράγματι το θέμα είναι σημαντικό και καθώς από 1/1/22, οι αναπηρικές συντάξεις εκδίδονται στον προβλεπόμενο χρόνο, για όσες εκκρεμούν, θα επιμεριστούν οι υποθέσεις ώστε να διεκπεραιωθούν σύντομα.

Η Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά, τόσο από την Διοίκηση, όσο και από τους υπαλλήλους του Ε.Φ.Κ.Α. και το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα αυτής. Σε αυτήν την προσπάθεια οφείλεται ότι 2021 είναι χρονιά – ρεκόρ όλων των εποχών, στην έκδοση κύριων συντάξεων, με 225.000 περίπου απονομές, όταν το 2019, ο αριθμός αυτός ήταν ο μισός. Καθώς και ότι έκλεισε το θέμα των αναδρομικών, με την καταβολή τους και τις μόνιμες αυξήσεις σε πάνω από 200.000 δικαιούχους συνταξιούχους.

Ακόμα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Δουφεξή, ο οποίος, ως Διευθυντής, τότε, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατανόησε και συντέλεσε στην άμεση υλοποίηση του ζητήματος που διεκδίκησε η Βουλευτής, σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατά τόπους υποκαταστημάτων του Ε.Φ.Κ.Α. σε κάθε νομό, ώστε οι πολίτες και κυρίως οι αγρότες να εξυπηρετούνται γρήγορα και στην περιοχή τους.

Την άμεση απονομή εκκρεμών αναπηρικών συντάξεων ζητά η Α. Σκόνδρα




Total
0
Shares
Previous Article
Παραδόθηκαν στη κυκλοφορία οι νέες γέφυρες σε Χολόρεμα και Αιδίνι που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παραδόθηκαν στη κυκλοφορία οι νέες γέφυρες σε Χολόρεμα και Αιδίνι που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Τρίκαλα: Εφιαλτική γνωριμία στο Facebook ‑ Ζευγάρι εκβίαζε γυναίκα με φωτογραφίες - Βόλος: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

Αυξάνονται οι φορείς που αντλούν αυτόματα τη φορολογική ενημερότητα για πληρωμές από το Δημόσιο