Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα ταξίαρχου Πέτρου Παπαβασιλείου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνοπύργου

 

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μία θαυμάσια εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνοπύργου το Σάββατο 27.1.2018 στον Ελληνόπυργο. Συγκεκριμμένα τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα του Αλβανικού μετώπου του πολέμου του 1940, ταξίαρχου Πέτρου Παπαβασιλείου, με την ηρωϊκή δράση του οποίου άλλαξε κατά γενική ομολογία ο ρους του πολέμου.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μία από τις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου αφιερώθηκε στον καταγόμενο από τον Ελληνόπυργο ήρωα Π. Παπαβασιλείου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο σμηναγός ε.α. Νίκος Σ. Γκίκας ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή, στην σταδιοδρομία και στην δράση του τιμωμένου, ενώ μίλησε και ο πρώην βουλευτής και Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παύλος Σιούφας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασ. Τσιάκος, ο Δ/τής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας κ. Σωτ. Κορέλλας, ο Δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός, ο Αντ/ρχης κ. Παπαευαγγέλου σαν εκπρόσωπος της ΣΜΥ, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Καρδίτσας Ι. Ντενησιώτης και το μέλος του Δ.Σ. Απ. Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Αεροπορίας Λάρισας κ. Λιούτας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Ελληνοπύργου Ιωάννης Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Α. Μπαλατσός, Δ. Τσούμας, Γ. Παναγόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της οικογενείας του Π. Παπαβασιλείου και πολλοί κάτοικοι και φίλοι του Ελληνοπύργου.

papavasileiou ellinopyrgos

papavasileiou ellinopyrgos 1




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων για την εκδήλωση προς τιμήν του Δ. Καβράκου

Next Article

Πρόγραμμα εξετάσεων Τεχνικών Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων

Related Posts