Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τηλεδιάσκεψη των Απόδημων Θεσσαλών με τον κ. Κατσανιώτη

Τηλεδιάσκεψη των Απόδημων Θεσσαλών με τον κ. Κατσανιώτη

Τηλεδιάσκεψη των Απόδημων Θεσσαλών με τον κ. Κατσανιώτη

Σε πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 τηλεδιάσκεψη γνωριμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Ανδρέα Κατσανιώτη. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας, η Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Φωτεινή Μίχου και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου κ. Χριστόδουλος Μαργαρίτης.

Στην αρχή της συζήτησης ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας συνεχάρη τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκπλήρωση του έργου του καθώς και καλή συνεργασία. Επίσης τον ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία και πολυετή υποστήριξη της ΓΓΑΕΔΔ στο έργο της Συνομοσπονδίας.

Στη συνέχεια ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών για το έργο και τις δραστηριότητες της Συνομοσπονδίας καθώς και για την νεοσύστατη Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών που θα διοργανωθεί στο Δήμο Μετεώρων στις 29 έως 31 Ιουλίου 2022 υπό την αιγίδα της ΓΓΑΕΔΔ, στο έργο και τις πλούσιες δράσεις της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών και στην έκδοση του περιοδικού που φέρει το όνομα «ΘΕΤΤΑΛΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ».

Ο κ. Υφυπουργός συνεχάρη την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών για το αξιόλογο έργο της και επισήμανε τη σημαντικότητα της προσπάθειας των Αποδήμων στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και στη σύνδεση τους με τη μητέρα πατρίδα. Τέλος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση να παρευρεθεί προσωπικά στο 13ο Παγκόσμιο συνέδριο Θεσσαλών αν του επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, να συμμετέχει με έναν χαιρετισμό στο επόμενο τεύχος του ΘΕΤΤΑΛΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ καθώς και την συνέχιση της υποστήριξης του έργου της Συνομοσπονδίας από την ΓΓΑΕΔΔ.
Total
0
Shares
Previous Article
agorastos kostas perifereia thessalias 1

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στην έναρξη του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού  Θεάτρου Καρδίτσας

Next Article
Ξεκινάνε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου οι ακροάσεις νέων χορωδών για την ιστορική μικτή χορωδία Καρδίτσας

Η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας στο Πνευματικό Κέντρο του Βόλου