Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τι θα δούμε από την Google στα Τρίκαλα

Στον καινοτόμο Δήμο Τρικκαίων προγράμματα και δράσεις της εταιρείας

 

Στον καινοτόμο Δήμο Τρικκαίων προγράμματα και δράσεις της εταιρείας και του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Σε μια εκδήλωση με ένα δωρεάν σεμινάριο, συμπυκνώνεται η πρώτη χρονικώς έλευση στον Δήμο Τρικκαίων της μέγιστης εταιρείας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, της Google.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της εταιρείας θα βρίσκονται στα Τρίκαλα την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, από τις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα δημοτικού κινηματογράφου του Μύλου Ματσόπουλου.

Τα αντικείμενα της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται την πρώτη ημέρα έναρξης του 8ου Μύλου των Ξωτικών, είναι τρία:

– Το πρώτο, η προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο η πληροφορική και οι δράσεις της τεχνολογίας, προς όφελος πολιτών και επιχειρήσεων. Αυτό συμβαίνει από το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που συγκρότησε την Εθνική αυτή Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση. Η Συμμαχία με τη σειρά της, εκπόνησε ένα Σχέδιο Δράσης, που αφορά στην προσπάθεια να ξεπεραστούν η γραφειοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση και να εισέλθει σε εποχή καινοτομιών.

– Το δεύτερο, είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας για την προβολή τους μέσω των ψηφιακών εργαλείων. Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα, μέχρι τους τρόπους σύγχρονου ψηφιακού μάρκετινγκ, τα στελέχη της Google θα παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για τους Θεσσαλούς επιχειρηματίες και ειδικά για αυτούς στον τομέα του τουρισμού. Το σπουδαιότερο; Οι δράσεις του προγράμματος με το όνομα «Ψηφιακές δεξιότητες για την ανάπτυξη του τουρισμού», είναι δωρεάν.

– Το τρίτο, η παρουσίαση ενός πιλοτικού προγράμματος επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης, από την ΕΕ για όλες τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ψηφιακή Ευκαιρία» και προσφέρει αποφοίτους από οποιοδήποτε κράτος της ΕΕ με ειδικές ψηφιακές δεξιότητες για πρακτική άσκηση σε τοπικές επιχειρήσεις, για διάστημα από 2 έως 12 μήνες.

Επομένως, ο Δήμος Τρικκαίων είναι ο καταλληλότερος τόπος για να ανακοινωθεί η συνεργασία όλων των φορέων της Εθνικής Συμμαχίας, με την ανακοίνωση του προγράμματος με τη συνεργασία της Google και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και του προγράμματος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εξάλλου, το πλήθος δραστηριοτήτων του Δήμου σε ζητήματα καινοτομίας και εξυπηρέτησης των πολιτών, είναι αυτά που τον καθιστούν μέλος της Εθνικής Συμμαχίας, ανταλλάσοντας καλές πρακτικές και συνδιαμορφώνοντας ένα πλαίσιο που ωφελεί πολίτες και επιχειρηματίες.

Η είσοδος στην εκδήλωση και στο σεμινάριο είναι ελεύθερη για όλους.

Για λόγους καθαρά τυπικούς, μια δήλωση συμμετοχής στο dds@trikalacity.gr (τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων) θα διευκόλυνε τους διοργανωτές.

google trikala photo




Total
0
Shares
Previous Article

Ημερίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων & Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας

Next Article

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Θεσσαλών Φυλής «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»