Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τι συμβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας; Γιατί σιωπούν οι βουλευτές της Ν.Δ. στον νομό μας;

Τι συμβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας; Γιατί σιωπούν οι βουλευτές της Ν.Δ. στον νομό μας;

Τι συμβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας; Γιατί σιωπούν οι βουλευτές της Ν.Δ. στον νομό μας;

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 29 Μαρτίου ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας, κ. Αποστόλης Μπουγουλιάς και η π. βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κ. Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου. Συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Κώστα Γρηγορίου, ο οποίος τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Διαπίστωσαν πως η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι δραματική, αφού δεν υπήρξε προετοιμασία για την ενίσχυσή του και συγκροτημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών εν μέσω πανδημίας.

Το πρωί της Δευτέρας στο Νοσοκομείο συνέβη το αδιανόητο. Το κεντρικό σύστημα παροχής οξυγόνου βγήκε εκτός λειτουργίας. Έτσι, διασωληνωμένοι ασθενείς στις μονάδες ΜΕΘ και covid MΕΘ, περιστατικά με τεράστιες ανάγκες σε οξυγόνο και 53 ακόμα ασθενείς σε απλές κλίνες cοvid έμειναν χωρίς την παροχή της νοσηλείας που απαιτείται για τις περιπτώσεις τους και η φροντίδα τους έγινε με τη χρήση προσωρινών λύσεων (φορητές φιάλες οξυγόνου). Ο κίνδυνος για την υγεία τους και η ανησυχία των ίδιων και των συγγενών τους ήταν μεγάλη. Μόνο σε σενάριο τρόμου μπορεί να φανταστεί κάποιος ένα νοσοκομείο χωρίς ρεύμα και οξυγόνο. Εσπευσμένα άρχισαν να μεταφέρονται ασθενείς στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Μετά από αρκετές ώρες η βλάβη αποκαταστάθηκε χωρίς κανένας, βεβαίως, να εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία του στο άμεσο μέλλον. Η Διοίκηση ήταν ενημερωμένη εδώ και μήνες για την προβληματική λειτουργία του δικτύου από το αρμόδιο προσωπικό.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς:

  • Έγιναν ενέργειες, πότε και ποιες ακριβώς, ώστε να βελτιωθεί το σύστημα οξυγόνου και να εγγυηθεί η Διοίκηση την εύρυθμη λειτουργία του;
  • Αν δεν είναι προτεραιότητα το οξυγόνο σήμερα σε ένα νοσοκομείο, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, το υπουργείο Υγείας εδώ και 3 μήνες να μην έχει φροντίσει να καλυφθεί η κενή θέση του διοικητή του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου του νομού μας, ειδικά εν καιρώ πανδημίας.

Οι προσλήψεις σε Ιατρικό Προσωπικό παραμένουν στα χαρτιά, το πρόβλημα της κάλυψης των αναγκών του Νοσοκομείου με Ειδικευμένους Ιατρούς χρονίζει και σε συνδυασμό με τις παραιτήσεις από το ΕΣΥ, τις συνταξιοδοτήσεις και τις για διάφορους λόγους αποχωρήσεις Ειδικευμένων Ιατρών, η λειτουργία των κλινικών του καθίσταται προβληματική.

Γιατροί αναγκάζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Κλινικές covid, σε θέση άσχετη με την ειδικότητά τους.

Ζητήσαμε να ενημερωθούμε, γιατί ενώ υπάρχει πλήρη κάλυψη σε νοσηλευτικό προσωπικό (στο ΓΝΚ υπηρετούν 350 άτομα, με βάση το οργανόγραμμά του), στις 2 κλινικές covid με τις αυξημένες ανάγκες, εργάζονται σήμερα μόνο 35 νοσηλευτές, που προσπαθούν να καλύψουν όλες τις βάρδιες και χωρίς ρεπό. Πού οφείλεται η αποδυνάμωση των κλινικών covid από νοσηλευτικό προσωπικό; Πώς είναι δυνατόν κλινικές με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες να λειτουργούν με το 1/10 του συνολικού προσωπικού του νοσοκομείου, τη στιγμή που όλος ο χειρουργικός τομέας καθώς και άλλα τμήματα υπολειτουργούν;

Τι συμβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας; Γιατί σιωπούν οι βουλευτές της Ν.Δ. στον νομό μας;

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. που δεν έλαβε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα, το νοσοκομείο μας όπως και πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν μετατραπεί ουσιαστικά σε νοσοκομεία μιας νόσου. Έτσι αδυνατεί να αντιμετωπίσει επαρκώς άλλου είδους περιστατικά, χειρουργούνται μόνο τα επείγοντα, υπολειτουργούν τα Εξωτερικά και δεν λειτουργούν τα Απογευματινά Ιατρεία.

Στη συνέχεια, η κ. Κατσαβριά και ο κ. Μπουγουλιάς επισκέφτηκαν το ΕΚΑΒ, νιώθοντας την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στους διασώστες, τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που εργάζονται καθημερινά σε συνθήκες ακραίας πίεσης. Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι διασώστες έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με βασικό αίτημα την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, που θα ήταν η λιγότερο δυνατή ένδειξη αναγνώρισης από την πολιτεία, καθώς και ένα ειδικό επίδομα λόγω των συνθηκών.

Αναγκαία περισσότερο από ποτέ κρίνουν την ενίσχυση του στόλου των παλιών αυτοκινήτων με νέα σύγχρονα ασθενοφόρα, καθώς και τη μεταφορά-στέγαση της υπηρεσίας τους σε κατάλληλο χώρο, που θα καλύπτει τις σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Με μια αδιάφορη και ανεύθυνη κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ και στο κοινωνικό κράτος, πόση ασφάλεια μπορεί να νιώσει σήμερα ο Καρδιτσιώτης πολίτης, αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να προστρέξει στο νοσοκομείο; Τι έχουν να μας πουν για όλα αυτά, οι λαλίστατοι κατά τα άλλα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ., στον νομό μας;

Για τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Μπουγουλιάς Αποστόλης – Συντονιστής

Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα – Υπεύθυνη Τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής
Total
0
Shares
Previous Article
δοκιμαστική πτήση του πυραύλου της SpaceX

Απέτυχε και η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου της SpaceX (video)

Next Article
Οριστικό: Αυτό το οικόπεδο θα αγοράσει ο Δήμος Μουζακίου για το νέο Κέντρο Υγείας - Με 18 "ΝΑΙ" εγκρίθηκε η αγορά

Οριστικό: Αυτό το οικόπεδο θα αγοράσει ο Δήμος Μουζακίου για το νέο Κέντρο Υγείας - Με 18 "ΝΑΙ" εγκρίθηκε η αγορά