Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τη νομική προστασία των τουριστικών επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στο Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ

Kostas Tsiaras tilediaskepsi slide

«Οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από νομική ασφάλεια. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι ξενοδόχοι, πως αν εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τότε οι επιχειρήσεις τους, είναι και νομικά κατοχυρωμένες».

Τα παραπάνω επεσήμανε στους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο Καρδιτσιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την περασμένη Πέμπτη και συζητήθηκε ο αντίκτυπος της πανδημίας του COVID-19.

«Αυτό σημαίνει πως αστικές αγωγές κατά των επιχειρήσεων, θα δικαιολογούνται μόνο αν οι επιχειρήσεις παραβιάσουν τα πρωτόκολλα και όχι από το απλό γεγονός της μόλυνσης κάποιου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ξενοδοχείο, την περίοδο των διακοπών του» είπε ο Υπουργός.

 «Η Ελλάδα έχει ήδη νομοθετήσει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά επιθυμούμε στενότερη συνεργασία στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, προκειμένου να επιτύχουμε αναλογικά αποτελέσματα, ευθυγραμμισμένα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και ταυτόχρονα προσαρμοσμένα στις ανάγκες τομέων, όπως ο τουρισμός, οι οποίοι έχουν δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από την πανδημία» δήλωσε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα αφορά και την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Καρδίτσα, αλλά βεβαίως και ολόκληρη τη Θεσσαλία, όπου δεκάδες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό. Είναι πρόβλημα για τον κλάδο του τουρισμού, για όλη την Ευρώπη» σημείωσε.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε και στη στρατηγική του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο κλάδος του τουρισμού και των συναφών κλάδων.

Στις συζητήσεις, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις, για την ανάγκη ανάληψης περαιτέρω πρωτοβουλιών σε ενωσιακό επίπεδο, σχετικά με την έκδοση πολιτών της Ένωσης, σε τρίτες χώρες.

tsiaras tilediaskepsi 1




Total
0
Shares
Previous Article
anaplasi plateia dikastirion slide

Την ανάπλαση της πλατείας Δικαστηρίων προωθεί η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

Next Article
Nousios Avgenakis slide

Κωστής Νούσιος: «Να δοθεί παράταση στην ημερομηνία προεγγραφής των αθλητικών σωματείων»