Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τη γέφυρα Καταφυλλίου επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Κωτσός και ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Τσιβόλας

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός με τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Τσιβόλα επισκέφθηκαν τη γέφυρα του Καταφυλλίου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συλλογής των πέτρινων στοιχείων που παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου χειμώνα και κατέληξαν στην κοίτη του Αχελώου ποταμού.

Με παρέμβαση του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσού,  εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για τις εργασίες περισυλλογής των πέτρινων στοιχείων της γέφυρας που το νερό παρέσυρε και βρίσκονται σήμερα στην κοίτη του Αχελώου ποταμού, προκειμένου να διασωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν στην αναστήλωση της γέφυρας, πριν ο χειμώνας και τα νερά του ποταμού τα παρασύρουν και τα εξαφανίσουν.

Εδώ να σημειώσουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφάλισε το ποσό των 230.000 ΕΥΡΩ για την πλήρη αποκατάσταση και αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού που υπέστη τις ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του χειμώνα.

«Επισκεφθήκαμε με το Δήμαρχο Αργιθέας και καλό συνάδελφο Λάμπρο Τσιβόλα τις εργασίες περισυλλογής των πέτρινων στοιχείων της ιστορικής γέφυρας του Καταφυλλίου που υπέστη σοβαρές ζημιές από τις περυσινές έντονες πλημμύρες του χειμώνα. Φροντίσαμε άμεσα να διασφαλιστεί το ανάλογο ποσό μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Αργιθέας ώστε να προλάβουμε το φετινό χειμώνα και τον κίνδυνο να παρασυρθούν εκ νέου από τα ορμητικά νερά του Αχελώου. Τα στοιχεία αυτά θα επαναχρησιμοποιηθούν από τον ανάδοχο του έργου της πλήρους αποκατάστασης του γεφυριού με την εργολαβία που θα συστήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ενέκρινε γι’ αυτό το σκοπό το ποσό των 230.000 ΕΥΡΩ» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας κ. Καραγιώργος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιάκαλος

gefyra_2




Total
0
Shares
Previous Article

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου (16/11/2015)

Next Article

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Παλαμάς – Καλυβάκια