Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

« Τι φοβάται η Τυτώ; – Παρουσίαση παραμυθιού, ας μιλήσουμε για τις παιδικές φοβίες»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
ira paramuthi.1

Η τοπική διοίκηση ΙΡΑ, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας παρουσιάζουν την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου και ώρα 18:00’ στο Παυσίλυπο, το παραμύθι «Τι φοβάται η Τυτώ;», της Δέσποινας Γκουτζολίκα.

Η συγγραφέας, που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία, γεννήθηκε σε ένα γραφικό χωριουδάκι στους πρόποδες του Κισσάβου, το Ομόλιο. Όταν ήταν παιδί, είχε την τύχη να ακούσει αμέτρητα παραμύθια από την καλή της γιαγιά –παραμύθια πότε για μικρούς και πότε για μεγάλους, άλλοτε συναρπαστικά και άλλοτε συγκινητικά. Όπως η ίδια έχει πει, όλα αυτά τα παραμύθια τα κράτησε καλά στην άκρη του  μυαλού της και τώρα ήρθε η ώρα να τα χαρίσει, μαζί με τα δικά της, στους μικρούς της γιους αλλά και σε όλα τα παιδιά. Όνειρό της είναι να συνεχίσει να διηγείται παραμυθένιες ιστορίες σε όλον τον κόσμο… για να ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Ο φύλακας Άγγελος” εκδόθηκε το 2015 από την Ήρα Εκδοτική, ακολούθησαν το  «Ουπς.. ένα ροζ χταπόδι στον ωκεανό» , «Τα μαγικά χρωματιστά μολύβια» και το τέταρτο παραμύθι της με τίτλο «Τι φοβάται η Τυτώ».

Το τελευταίο στη σειρά έργο της κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2018 και το θέμα που πραγματεύεται, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του  είναι ο φόβος. Ποιες είναι οι αιτίες που δημιουργούν και συντηρούν τις διάφορες φοβίες και τα άγχη στα παιδιά; Ποια είναι τα συμπτώματα που αναπτύσσουν τα παιδιά ως απάντηση στους φόβους τους; Πώς μπορούν οι γονείς να διαχειριστούν τα αρνητικά συναισθήματα των παιδιών τους, αλλά και να τα καθοδηγήσουν προς μια αποτελεσματική επίλυση των ψυχολογικών τους δυσκολιών;

Όλα αυτά τα θέματα οι παρευρισκόμενοι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Δρ. Μαρία Γιαννακού, η οποία είναι Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια και Ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας, την ώρα που οι μικροί μας φίλοι θα ασχοληθούν με όμορφες χειροτεχνίες.

        Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 ‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

 

76747563 437318060312716 4718243791968927744 n

FB IMG 1573913716407

thumbnail




Total
0
Shares
Previous Article
37o xorodiako festival.1

Συνεχίζεται σήμερα στο Μουζάκι το 37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Next Article
sillogos argitheaton rrikalon.2

Ένα υπέροχο ταξίδι στην Αργιθέα με το Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων.