Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τι απολογούνται, λοιπόν, στους δημότες οι Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ;

…..η «κοπή της πίτας του Δημάρχου»

Τι απολογούνται, λοιπόν, στους δημότες οι Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ;

Πιστός στα λεγόμενά του, ενώπιον ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι «διαχειριστικό έλεγχο στη ΔΗΚΕΔΗΜ θα κάνω όταν το θελήσω εγώ» ο πρόεδρος της ίδιας Επιχείρησης εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο, της 5-12-2022, την έγκριση των οικονομικών της καταστάσεων (ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσης) οικονομικού έτους 2021, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο Έκθεση του αρμόδιου για τον ετήσιο διαχειριστικό έλεγχο ελεγκτή, αλλά και χωρίς να υποβάλει, όπως επίσης όφειλε, την προβλεπόμενη Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, περί τήρησης των σχετικών προβλέψεων της νομοθεσίας, κ.λ.π.. 

Και έπραξε τούτο, παρά τις επανειλημμένες σχετικά με τις προαναφερόμενες ελλείψεις επισημάνσεις μου, ως εκπροσώπου της αντιπολίτευσης του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΔΗΜ. Το έπραξε, ακόμα, αθετώντας ήδη ειλημμένη από το έτος 2020, μετά και πάλι από αίτημα της αντιπολίτευσης, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία αποφασίστηκε να διενεργείται ανελλιπώς για το εξής ο προβλεπόμενος ετήσιος διαχειριστικός έλεγχος στην Επιχείρηση.

Ως εκ τούτων, αναπόφευκτη και η άσκηση εκ μέρους μου της από 9-12-2022 ειδικής διοικητικής προσφυγής κατά της προαναφερόμενης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΔΗΜ, προκειμένου να ελεγχθεί έτσι από τις αρμόδιες αρχές η νομιμότητά της. Και μπορεί απαντώντας η αρμόδια για την κρίση της προσφυγής αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να έκρινε ότι η προσβαλλόμενη απόφαση «στερείται εκτελεστότητας», ακύρωσε, όμως, για όλους τους προβαλλόμενους με την ίδια προσφυγή λόγους, όπως αυτοί και παραπάνω περιγράφονται, την αντίστοιχη εγκριτική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, στην οποία, πλέον, είχε ενσωματωθεί η προσβαλλόμενη.

Γνωρίζοντας ήδη (;), προφανώς, ο νυν πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ την ανωτέρω κρίση, «θέλησε», τελικά και έφερε προς συζήτηση μόλις στο χθεσινό, από 31-1-2023, Διοικητικό Συμβούλιο πρόταση για τη διενέργεια διαχειριστικού έλεγχου στην ΔΗΚΕΔΗΜ και για τα έτη 2020, 2021 και 2022. Αργά, βέβαια, αφού με την ανωτέρω απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τα οικονομικά στοιχεία της Επιχείρησης βρίσκονται ήδη «στον αέρα», με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της.

Τι απολογούνται, λοιπόν, γι’ αυτά στους δημότες οι Δήμαρχος Μουζακίου και σημερινός πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ, που, πλέον όλων των υπολοίπων,  υφάρπαξαν και την ψήφο δημοτικών συμβούλων για την έγκριση των ανωτέρω στοιχείων, προσκομίζοντάς τους ελλιπείς εισηγήσεις και ελλιπή στοιχεία; Τι απολογούνται η ΔΗΚΕΔΗΜ και οι εκάστοτε αρμόδιες διοικήσεις της, που επί σειρά ετών έπρατταν το ίδιο, με αποτέλεσμα όλα όσα σήμερα δημοσιοποιούνται για την οικονομική (αλλά όχι μόνο) λειτουργία της ίδιας Επιχείρησης;

Και, βέβαια, εύλογα και τα ερωτήματα για την έλλειψη αντίστοιχου ελέγχου των συγκεκριμένων αποφάσεων από τις αρμόδιες αρχές. Έλεγχο για τον οποίο χρειάστηκε η διοικητική προσφυγή ενός δημοτικού συμβούλου για να εκδηλωθεί, τελικά.

Γιώργος Δ. Καραβίδας, δημοτικός σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία), πρ. αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου, μέλος Διοικητικού  Συμβουλίου ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ




Total
0
Shares
Previous Article
Maravas simvasi sxoleia

Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Πύλης

Next Article
Νόμος και Ελευθερία - Άνθρωπος και Ταυτότητες (Θρησκεία – Έθνος) - Φωτογραφία: Προπαγάνδα αλλά και Εργαλείο Αφύπνισης - Ποίηση και Πολιτική - Η βαλίτσα του Ταξιδιώτη - Ένα εκκλησάκι οικόσημο της Δονούσας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ: Βίοι παράλληλοι - H Τραγωδία των Τεμπών: Aνθρώπινο Λάθος και Κρατική Αβελτηρία - Η πρώτη επέτειος του Ουκρανικού πολέμου: Οι διαψεύσεις και οι προοπτικές για ειρήνη - Ελευθερώστε τα γλυπτά του Παρθενώνα - Στο λυκαυγές ενός άλλου κόσμου: Προοπτικές και Ευθύνες… - Τρία βιβλία για μία ασφαλή πλοήγηση στην εποχή της μετα-πραγματικότητας - Αλλάζουν οι θρησκείες; - Μικρασιατική Καταστροφή: Μνήμη που πληγώνει… - Ένας άδικος θάνατος και μία δίκαιη εξέγερση - Τουρκικός μεγαλο-Ιδεατισμός ή η παράνοια του νέο-Οθωμανισμού;

 Ελλάδα, Quo Vadis (Πού πας);