Τι ακριβώς συζητήσατε με τον «ανώτατο άρχοντα της διοικητικής Δικαιοσύνης», κε Δήμαρχε Μουζακίου;

eksormisi oksia logo

Τι ακριβώς συζητήσατε με τον «ανώτατο άρχοντα της διοικητικής Δικαιοσύνης», κε Δήμαρχε Μουζακίου;

Έντονους προβληματισμούς προκάλεσε ανάρτηση του Δημάρχου Μουζακίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία δηλώνει ότι συναντήθηκε σε «κεφαλοχώρι» του Δήμου (Ελληνόπυργο) με τον πρόεδρο του ανώτατου διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας,  του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τον οποίο συζήτησε, όπως δήλωσε «τοπικά θέματα».

Προβληματισμούς στους οποίους, παρότι κλήθηκε, εξ’ όσων έχουμε διαπιστώσει, από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και από το Σωματείο μας (με αντίστοιχη ανάρτηση) να απαντήσει, δεν το έπραξε, αφήνοντάς τους να αιωρούνται και εκθέτοντας ακόμα κι αυτόν τον ίδιο τον «ανώτατο άρχοντα της διοικητικής Δικαιοσύνης», όπως αποκάλεσε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Προβληματισμοί που εγείρονται από το γεγονός ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμούν αιτήσεις ακύρωσης φορέων και πολιτών της περιοχής μας – συμπεριλαμβανομένου του Σωματείου μας –  κατά Πράξεων της Διοίκησης που αφορούν τοπικά θέματα, όπως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών, μικρών υδροηλεκτρικών, περιορισμών της κυκλοφορίας σε κύριους οδικούς άξονες του χωριού μας εξαιτίας των ίδιων έργων, κ.λ.π., για τις οποίες όσοι προσέφυγαν έχουν δαπανήσει χρήματα από το υστέρημά τους, προσβλέποντας σε αποκατάσταση αδικιών και παραβάσεων νόμου που θεωρούν ότι υφίστανται. Υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται, άμεσα ή έμμεσα, και ο ίδιος ο Δήμος Μουζακίου.

Ως γνωστόν, οι αρμοδιότητες των δικαστικών λειτουργών δεν άπτονται “τοπικών θεμάτων” αλλά ερμηνείας και εφαρμογής των νόμων, που η πολιτεία θεσπίζει. Ως εκ τούτου έντονα ανακύπτει το ερώτημα για το ποια ήταν τα «τοπικά θέματα” που ο κος Δήμαρχος συζήτησε με τον “Ανώτατο Άρχοντα της Διοικητικής Δικαιοσύνης” – που οφείλει να είναι ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη, αν και ποιος προετοίμασε τη συγκεκριμένη συνάντηση, με ποιο τρόπο προτίθεται – όπως ο ίδιος δήλωσε – να συμπαρασταθεί η δημοτική Αρχή Μουζακίου στο έργο του προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, κ.ο.κ..

Θα απαντήσει ο κος Δήμαρχος στους παραπάνω προβληματισμούς και στους συνειρμούς που αυτοί προκαλούν σε κάθε νοήμονα πολίτη, που αγωνίζεται για το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της περιοχής μας;

Αναμένουμε!!!

Περιβαλλοντική Κίνηση «Εξόρμηση για την προστασία του Χωριού της Οξυάς»Total
0
Shares
Previous Article
Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων

Πλήρης αδιαφορία και αυθαιρεσία από τους επίδοξους επενδυτές ΑΠΕ στα βουνά μας. 

Next Article
Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας

Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας: Ανακοίνωση για το ΠολυτεχνείοTotal
0
Share