Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θύματα ηλεκτρονικής απάτης οι Λαρισαίοι. Κλέβουν το PIN και αρπάζουν λεφτά

Θύματα ηλεκτρονικής απάτης

Θύματα ηλεκτρονικής απάτης οι Λαρισαίοι. Κλέβουν το PIN και αρπάζουν λεφτά 

Θύματα ηλεκτρονικής απάτης έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από επιτήδειους που «κλέβουν» το ΡΙΝ της κάρτας και βάζουν χέρι στον τραπεζικό λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, 52χρονος από το Κιλελέρ ανήρτησε σε site αγγελία για να πουλήσει έναν λέβητα. Ο υποτιθέμενος αγοραστής, επικοινώνησε μαζί του και κατάφερε με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο να πάρει το ΡΙΝ της τραπεζικής τους κάρτας και να κλέψει από τον λογαριασμό του 24.800 ευρώ τα οποία μετέφερε σε δικό του λογαριασμό. Οι άντρες του αστυνομικού τμήματος Κιλελέρ με τη βοήθεια της Ασφάλειας Λάρισας, προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Ένα ακόμα θύμα, 51χρονος από τη Λάρισα, ο οποίος είδε προσφορά από ηλεκτρονικό κατάστημα σε ιστοσελίδα για πώληση ενός κινητού και επικοινώνησε με τον «αρμόδιο». Κατέθεσε μάλιστα 299 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε, χωρίς ωστόσο να παραλάβει το κινητό. Από την έρευνα της ασφάλειας προέκυψε πως άλλοι τέσσερις (4) κάτοικοι της πόλης εξαπατήθηκαν από προσφορές της ίδιας ιστοσελίδας.

Τέλος, 29χρονη κάτοικος της Λάρισας, εντόπισε στο instagram προσφορά για πώληση μεταχειρισμένων επώνυμων προϊόντων και κατέβαλε 210 ευρώ για αγορά τσάντας. Και στην περίπτωση αυτή, ο «πωλητής» δεν απέστειλε ποτέ την τσάντα. Μάλιστα διέκοψε κάθε επικοινωνία και μπλόκαρε την ενδιαφερόμενη που έστελνε μηνύματα στο προφίλ για να μάθει τι θα γινόταν με την παραγγελία της.




Total
0
Shares
Previous Article
Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς

Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από το Δήμο Παλαμά

Next Article
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μουζακίου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μουζακίου