Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μελισσοχώρι τον Πλατύκαμπο και τα Βούναινα

Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις ΤΚ Μελισσοχωρίου και Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ για τις εορτές της Ζωοδόχου Πηγής και του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, που εορτάζεται την ημέρα που ο Πλατύκαμπος πραγματοποιεί το πανηγύρι της χειμερινής εορτής του Αγίου Χαραλάμπους.

Στο εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στο Μελισσοχώρι, μετά τις θρησκευτικές τελετές πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου εμφανίστηκαν τα παιδικά χορευτικά και το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσοχωρίου. Στους παρευρισκόμενους διανεμήθηκαν δωρεάν φαγητό και εδέσματα. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κιλελέρ Α. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Α. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι του ιδίου Δήμου Σ. Σωτηρίου, Κ. Φιλιππούλης και Κ. Χατζηκωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Τ.Κ Μελισσοχωρίου Δ. Ροϊδούλης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσοχωρίου Η. Πλατής.

Στον Πλατύκαμπο παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Κ. Φιλιππούλης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Α. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρ. Κομήτσας, Κ. Θεοδωρούλης και Θ. Νανούλης, ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατυκάμπου Δ. Καρατσίβος και πλήθος πιστών.

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν επίσης στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στα Βούναινα όπου με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνοις.

Αρχικά έγινε η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Νέου το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ενώ εν συνεχεία εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου και συγχροροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στον προαύλειο χώρο του προσκυνήματος όπου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ τελέστηκε η Αρτοκλασία υπό του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Α. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Α. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι του ιδίου Δήμου Α. Ρεντζιάς, Σ. Σωτηρίου και Χ. Τσιχίτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Καλέτσιος, Ρ. Κομήτσας, Ο. Αγγλοπούλου και Γ. Καρυούδης, οι πρόεδροι των Τ.Κ Βουναίνων, Αγ. Γεωργίου, Ζαππείου και Κραννώνος Ι. Μερτζανίδης, Γ. Νανούλη, Κ. Σωτηροπούλου – Γκαραγκούνη και Κ. Τσιαγκλάνης, ο πρόεδρος του ΜΣ Βουναίνων « Η καθ’ ημάς Ανατολή» Η. Αθαναηλίδης και πλήθος πιστών.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει σημαντικές εργασίες συντήρησης αλλά και κατασκευής νέων έργων στο Ιερό Προσκύνημα.

dimos-kileler-ekdiloseis-2

dimos-kileler-ekdiloseis-1




Total
0
Shares
Previous Article

Απαγόρευση συναθροίσεων λόγω πραγματοποίησης των εκδηλώσεων εορτασμού του Πολιούχου της Λάρισας Αγ. Αχιλλίου

Next Article

Σεισμική δόνηση πριν από λίγο (21:44) 3,4 R έγινε αισθητή στο Μουζάκι

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Λαρισαίων: Επιδείνωση καιρικών φαινομένων αναμένεται από σήμερα Παρασκευή – Οδηγίες προστασίας

ο Δήμος Λαρισαίων εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας και τους καλεί να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας
Dimarxos Dimotiko Symvoulio foto arxeiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τους πλημμυροπαθείς…
dimotiko simvoulio Larisas 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς…