Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θρησκευτικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος Βαθυρέμματος

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος

 

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος, παρουσία του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα

Με τη δέουσα Επισημότητα και Θρησκευτική Κατάνυξη εορτάστηκε η Μνήμη του Αγίου Πνεύματος στο Εκκλησάκι της Αγίου Πνεύματος Βαθυρέμματος την Δευτέρα 28 Μαΐου, ημέρα της Εορτής, παρουσία  του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα και εκατοντάδων προσκυνητών, που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας στην πλειοψηφία τους Ετεροδημότες.

Οι Εκδηλώσεις άρχισαν με την τέλεση της θείας λειτουργίας στο Ομώνυμο Εκκλησάκι και εν συνεχεία έλαβε χώρα Αρτοκλασία στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας και χαιρετισμός της Εικόνας από τον κόσμο.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας κ. Σωτήριος Αγγέλης, Καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής  Κοινότητας Βαθυρέμματος κ. Λεωνίδας Κατσαρός, οι δημοτικού Σύμβουλοι κ. Νίκος Τόλιας. Κ. Ηλίας Λαμπρογιώργος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυρέμματος κ. Μιχάλης Μπάλας, ο Πρώην Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Στυλιανός Παπασπύρου, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Λιβαδοχωρίου κ. Γεώργιος Πολυγένης, Παχτουρίου κ. Παναγιώτης Μπόλης.

Κατόπιν εγκαινιάστηκε η κατασκευή του πέτρινου περίβολου στον Κοινοτικό χώρο λίγα μέτρα μακριά από το Παρεκκλήσι, την κορδέλα του οποίου έκοψε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μαράβας.

Προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό σε όλους τους καλεσμένους στον παραπάνω παραδεισένιο χώρο κάτω από τα δασιά πλατάνια, ενώ παράλληλα η δημοτική ορχήστρα με τον Ηλία Τζερεμέ στο κλαρίνο έπαιζε επιτραπέζια δημοτικά τραγούδια.

Επίσης παρουσιάστηκε το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αμπελακίων Τρικάλων, που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

Να σημειώσουμε ότι οργανωτής της παραπάνω Εκδήλωσης ήταν ο Μορφωτικός Σύλλογος Βαθυρέμματος σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Βαθυρέμματος.

vathirema1

vathirema2

vathirema3

vathirema4




Total
0
Shares
Previous Article

Ψήφισμα του Συλλόγου Τριτέκων Ν. Καρδίτσας για τον θάνατο της Δέσποινας Σινάνι – Θεοδωροπούλου

Next Article

Πύλη: Εκδηλώσεις για την 75η Επέτειο της «Ιστορικής Μάχης της Πόρτας»