Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θετικές αποφάσεις ΔΣ Αργιθέας για πάγια προκαταβολή Κοινοτήτων

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Θετικές αποφάσεις ΔΣ Αργιθέας για πάγια προκαταβολή Κοινοτήτων

|. Η Δημοτική Αρχή Αργιθέας αντιλήφθηκε το λάθος που ακολουθεί, από τον Σεπτέμβριο 2019, στο θέμα του σεβασμού του έργου των Κοινοταρχών και των τριών πενταμελών Κοινοτικών Συμβουλίων (Βραγκιανών – Ανθηρού – Πετρίλου) ως βασικές Μονάδες Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης – και της υποχρεωτικής κατά το νόμο και τις οικείες Υπουργικές αποφάσεις απόδοσης των ποσών πάγιας προκαταβολής στους 20 Κοινοτάρχες και ΚΣ
* (Απόφαση Υφυπουργού Εσωτερικών Σεπτεμβρίου 2019/εγκύκλιος Δντη Οικονομικών ΟΤΑ ΥΠΕΣ/ διαβήματα μας / έγγραφο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας).

1. Είκοσι τρεις (23.000€) χιλιάδες εγγράφηκαν στον κωδικό του Δημοτικού Προϋπολογισμού προς άμεση απόδοση στους Μάχιμους Κοινοτάρχες και ΚΣ για εκτέλεση βασικών εργασιών.

• Η Συμπολίτευση, έως τώρα ακολούθησε την αντι- κοινοτική πολιτική προηγούμενων Διοικήσεων του ορεινού Δήμου, οι οποίες – παρά τις πιέσεις και επανειλημμένες παρεμβάσεις μας- απαξίωναν τους κοινοτικούς Αιρετούς, ακολουθώντας” εδροκεντρική”- συγκεντρωτική -διαχειριστική πολιτική.

•”Τέλος καλό ! Όλα καλά”! , λέει ο θυμόσοφος Λαός μας…

3. Έχουμε τονίσει τον ιστορικό και θεσμικό ρόλο των Κοινοτήτων !

– Ενόψει της κρίσιμης Γενικής Απογραφής πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ ,που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες ( εφόσον η πανδημία το επιτρέψει) οι Κοινοτάρχες μας και όλοι οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι – και στα είκοσι ορεινά χωριά μας – είναι λίαν απαραίτητοι για την επίτευξη του ύψιστου Πατριωτικού Στόχου ,της Δημογραφικής Τόνωσης της ορεινής πατρίδας μας.

– Οφείλουν όλοι οι Αιρετοί ,οι πολιτιστικοί σύλλογοι και Φορείς να συνεργαστούν και να συστρατευθούν!

• Η Συμπολίτευση να πείσει ,με πολιτική τοπικής Συνεννόησης, ολόκληρο το ΔΣ, τις παρατάξεις Αντιπολίτευσης και Κοινοτάρχες ότι δεν περισσεύει κανείς!

• Η Τοπική Δημοκρατία έχει θεσμικούς πυλώνες ,τις Αυτοδιοικητικές Παρατάξεις και βασικά πρωτοκύτταρα ΤΑ ,τις Κοινότητες.

• Το ΔΣ Αργιθέας είναι η στιγμή να λάβει θέση υπέρ της σχετικής αυτονομίας των κοινοτήτων ,τώρα που βάλλεται ο Αποκεντρωτικός Ρόλος από το νέο σχέδιο εκλογικού νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών ,τις συγκεντρωτικές αντιλήψεις των μεγαλοΔημάρχων της ΚΕΔΕ.
Να συμπαραταχθεί με το κίνημα της Ένωσης Κοινοτήτων Ελλάδας.

– Η ορεινή Πατρίδα μας κατάφερε να πετύχει την Τοπική Αυτονομία της με το νόμο Καλλικράτη (2010) ως Αργιθέα των 20 Ορεινών Κοινοτήτων!!!

||. Στο χθεσινό ΔΣ με τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο Αργιθέας.
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάθεση του σε Μελετητική Εταιρεία Αθηνών.
Παρέστη και τοποθετήθηκε ο Δντης της.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Β Στεργίου ,ανέλυσε τα θετικά του νέου Σχεδίου Ανάπτυξης , στήριξε τις επιλογές του .

• Η Μείζων Αντιπολίτευση ,άρχισε να ανεβάζει στροφές – επιτέλους!!!

Διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απευθείας ανάθεση και για την έμμεση απαξίωση επιστημόνων του νομού Καρδίτσας ,της ΑΝΚΑ ,όπως υπογράμμισαν οι ΔΣ Γιάννης Β. Μπαμπάτσικος ( πλειοψηφών ενότητας Αχελώου)& Γιώργος Σακελλάρης ( ΔΣ Αχελώου-Αργιθέας και μέλος οικονομικής επιτροπής).
Σύσσωμη η Μείζων αντιπολίτευση αποχώρησε ( Κ.Μερεντιτης – Γιάννης Κωφός).

– Το εν λόγω “Επιχειρησιακό Σχέδιο ” θα ανέβει σύντομα για δημόσια διαβούλευση και περί μέσα Απριλίου θα εισαχθεί εκ νέου στο ΔΣ.

• Γνώμη μας είναι :Η περιοχή μας , πρέπει να προβάλλει τα φυσικά χαρακτηριστικά της, τη Λαογραφία,τη Φιλοξενία της, την Ορεινότητα και Δυσπροσιτότητα, τους χιλιάδες δυναμικούς Πατριώτες Αργιθεάτες της Διασποράς και μόνιμους ,τα τοπικά προϊόντα ,τους πόρους προς αξιοποίηση: Νερά- Αέρας- Κλίμα- Πέτρα.

• Να στηριχθεί & να λάβει υπόψη ,το “Πιλοτικό Σχέδιο Ανάπτυξης”- του 2007 ,που ξεκίνησαν ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης -αείμνηστος – Δημήτρης Σιούφας και ο Πατριώτης Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος ( ΦΕΚ τεύχος Β αριθ. 1656/21-8-2007) ,καθώς και το Επιχειρησιακό Σχέδιο Αργιθέας της προηγούμενης Διοίκησης (2014-15).

– Ο έμπειρος Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας Ηλίας Παπαδήμας ,μπορεί να συμβάλει στην κοινή Ενωτική πρωτοβουλία με σύνθεση απόψεων και σεβασμό στο ρόλο όλων των παρατάξεων και φορέων της περιοχής μας….

|||. Το ΔΣ μπορεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να μεταβιβάσει και άλλους πόρους και minimum τοπικές εξουσίες-στα τρία ΚΣ και 20 Κοινοτάρχες.

• Η ορεινή Τοπική Αυτοδιοίκηση ή θα είναι Αποκεντρωτική ή θα … μαραθεί!

* Σήμερα δυστυχώς κυριαρχούν αρνητικά συναισθήματα λόγω της επιθετικότητας του Covid19( ήδη 7.500 νεκροί).
Η μελαγχολία και ο φόβος απλώνονται παντού…..
Οι πανικοί ,οι αγχώδεις διαταραχές καθημερινοί εφιάλτες μας…
Όμως ,συν Θεώ ,η Ιατρική επιστήμη θα κερδίσει τη μάχη….!

• Ως Πατριωτική Εναλλακτική Κίνηση είμαστε δίπλα με μαχητικότητα και πίστη!

• Κλείνουμε με τους συγκινητικούς στίχους της φίλης Σωτηρίας Τσέλιου- Παππά:

Αργιθέα! Ο Τόπος μου!
—————————————
Εικόνες ευωδιαστές
που κάθε μέρα έρχονται
στη μνήμη μου.
Πανέμορφα απλά βουνά
πυκνές λωρίδες πράσινου
με αγριολούλουδα ζωσμένες….
…………….
Τι να με δένει
άραγε τόσο πολύ μ’ αυτόν;
Μήπως……
Το τραγούδι του ανέμου
στις αιώνιες γιορτές του πλάτανου;
Ή μήπως ο τόπος μου ζεί και ρέει
μέσα στο αίμα μου;
********************************************
•Αφιερώνεται ιδιαίτερα στη νέα γενιά Αργιθεατών ,στα παιδιά των μονοθέσιων ορεινών σχολείων μας….Στους Πατριώτες της Διασποράς…..

-Καλή Σαρακοστή με υγεία και εθνική ανάταση ! 200 χρόνια από το ηρωικό 1821!

Δημήτρης Παπακώστας/23 Μαρτίου 2021.




Total
0
Shares
Previous Article
Γιώργος Κωτσός: Τουρκία-Προκλήσεις και η στάση της Ελλάδας

Συνάντηση Γιώργου Κωτσού με Υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Ιωάννη Οικονόμου

Next Article
Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων: «Ακούγοντας» την Επανάσταση του 1821

Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων: «Ακούγοντας» την Επανάσταση του 1821

Related Posts