Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θετικά βήματα για τον Ε65 και άλλα έργα της Καρδίτσας – Οι προσπάθειες συνεχίζονται

Του Δομήνικου Βερίλλη
Του Δομήνικου Βερίλλη

Θετικές εξελίξεις είχαμε, το τελευταίο διάστημα, για το νομό μας τις οποίες πρέπει να τις επισημάνουμε και να τις χαιρετίσουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Έτσι αποδεικνύεται ότι ο κάθε αγώνας και η προσπάθεια που γίνεται για το γενικότερο καλό δεν πάνε χαμένα και ότι το ενδιαφέρον για την πρόοδο του τόπου μας και οι συνεχείς προσπάθειες όλων πρέπει να συνεχιστούν. Γιατί ο νομός μας υστερεί σε όλε
ς τις υποδομές και τους κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς και έχει ανάγκη από έργα και δράσεις που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη και τη γενικότερη πρόοδο.

1-Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε δεκτές ορισμένες προτάσεις του συλλόγου μας «ΦΙΛΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ» Καρδίτσας για την ενίσχυση της σιδηροδρομικής σύνδεσης στη Δυτική Θεσσαλία.
Βέβαια έχουν να γίνουν ακόμη πάρα πολλά για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και κυρίως να ξεκινήσει το έργο της ηλεκτροκίνησης του τμήματος Καλαμπάκας – Παλαιοφαρσάλων. Όπως, δε, απάντησε σε σχετική ερώτηση μου ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η ΕΡΓΟΣΕ είναι πλέον έτοιμη, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.
Περιμένουμε λοιπόν την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να ξεκινήσει το έργο.

2- Το δεύτερο είναι οι θετικές αποφάσεις για τη χρηματοδότηση νέων έργων στο νομό μας:
Την αντικατάσταση των κεντρικών διωρύγων υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων Ταυρωπού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.
Τις μελέτες του αρδευτικού δικτύου Σμοκόβου ύψους 3,5 εκατ, ευρώ και την κατασκευή τμήματος της οδού Ι.Μ. Σπηλιάς – Στεφανιάδας ύψους 3 εκατ, ευρώ.

3- Επίσης, σε συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ στους Θεσσαλικούς νομούς και η συγκρότηση ενός κοινού φορέα διαχείρισης, το οποίο αποτελεί πάγιο καιμακροπρόθεσμο, αίτημα μας.

4- Εκείνο όμως που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και δικαιώνει, τις προσπάθειές μας είναι απόφαση για την οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ και τη χρηματοδότηση του τμήματος ΞΥΝΙΑΔΑΣ- ΛΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ Ε65. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από την Καλαμπάκα μέχρι τη Λαμία και τη σύνδεση με την ΠΑΘΕ. Αποτελεί, δε, για μένα που ξεκίνησα την προσπάθεια για την υλοποίησή του νέου αυτοκινητοδρόμου, κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά και για όσους (πρόσωπα και συλλόγους της Καρδίτσας) πίστεψαν και αγωνιστήκαμε μία μεγάλη δικαίωση. Αποτελεί, όμως πέραν της δικαίωσης και ένα καλό παράδειγμα, μία απόδειξη, πως οι αγώνες και οι συντονισμένες προσπάθειες ποτέ δεν πάνε χαμένες.




Total
0
Shares
Previous Article

Ανασχηματισμός: Προϊόν συμβιβασμού, χωρίς προοπτική!

Next Article

Νέα δωρεά προς το Περιφερειακό Ιατρείο του Μαυρομματίου

Related Posts