Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θεσσαλία: Εντείνονται οι πιέσεις για να βρεθεί λύση για τις λαϊκές αγορές

Οι παραγωγοί ζητούν άμεση επαναλειτουργία και 800 ευρώ για αναπλήρωση εισοδήματος
laiki agora

Θεσσαλία: Εντείνονται οι πιέσεις για να βρεθεί λύση για τις λαϊκές αγορές

Συνάντηση εκπροσώπων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό 

Οι παραγωγοί ζητούν άμεση επαναλειτουργία και 800 ευρώ για αναπλήρωση εισοδήματος

Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για την άμεση επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών ζήτησαν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και εκθέτες-παραγωγοί, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λάρισα, με τη συμμετοχή και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Γ. Λαδόπουλου. Οι παραγωγοί γνωρίζουν ότι την ευθύνη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών την έχουν οι Δήμοι, διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και δηλώνουν: «Τα  προϊόντα μας σαπίζουν στο χωράφι ή στα ψυγεία, τη στιγμή που προσφέρουμε φτηνό, υγιεινό και εγχώριο προϊόν».

Κ. Αγοραστός: «Υπάρχουν προβλήματα και ύστερες συνέπειες»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ο οποίος έχει ήδη μεταφέρει το αίτημα στον αρμόδιο υπουργό δήλωσε ότι χρειάζεται επανεκτίμηση του ζητήματος επειδή καταγράφονται άμεσα προβλήματα αλλά υπάρχουν και ύστερες συνέπειες. Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι από την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών:

– οι παραγωγοί υφίστανται μεγάλη οικονομική ζημία, χάνουν πολύτιμο εισόδημα και χρειάζεται να ενταχθούν στους ΚΑΔ που ενισχύονται με 800 ευρώ, προκειμένου να αποζημιωθούν

– υπάρχει αναδυόμενος κίνδυνος συνωστισμού στα μεγάλα σούπερ μάρκετ

– υπάρχει κίνδυνος μετακίνησης κατοίκων από τα χωριά προς τα αστικά κέντρα, για την προμήθεια αναγκαίων προϊόντων

– μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση τιμών λόγω του ολιγοπωλίου 

Τα αιτήματα των παραγωγών

Οι αγρότες παραγωγοί ζητούν συνολική λύση για την αντιμετώπιση της «ανεξέλεγκτης» όπως την χαρακτήρισαν «οικονομικής καταστροφής» που προξενεί η πανδημία του κορωνοιού με πρώτο μέτρο «την άμεση επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών με την τήρηση όλων των σύγχρονων μέτρων ασφάλεια και υγιεινής». Ζητούν «αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος με ένταξη στους ΚΑΔ που ενισχύονται με 800 ευρώ, πάταξη της αισχροκέρδειας που εκτυλίσσεται από μεγαλεμπόρους και σούπερ μάρκετ και λύση και σε άλλα θέματα που προκύπτουν λόγω κορωνοϊού όπως οι εργάτες γης και οι τιμές των προϊόντων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Λαχανάς Αλέξανδρος αντιπρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου χωριών πρώην Δήμου Πλατυκάμπου, Τσικριτσής Στέλιος γραμματέας ΕΟΑΣ ν. Λάρισας και πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Τσιούτρας Ιωάννης γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, Πολυγένης Αριστοτέλης πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Λευκης Καρδίτσας και ταμίας Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, εκθέτης- παραγωγός λαϊκών αγορών, Σίμος Πέτρος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου παραγωγός –πωλητής λαϊκών αγορών και  Δαμασιώτης Ιωάννης γραμματέας Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

laikesagores 1

laikesagores 2




Total
0
Shares
Previous Article
Xrysoula Katsavria

Ευχές της Χρυσούλας Κατσαβριά - Σιωροπούλου πρώην βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ

Next Article
Agorastos famelos slide

Νέο ποδηλατοδρόμο και  δρόμο ήπιας κυκλοφορίας αποκτά η Καρδίτσα