Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θεοδόσης Καφφές: Φιλική επιστολή πρός τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ.Κουβέλη

.

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας

Κο Φώτη Κουβέλη

Αγαπητέ Φώτη,

Η τοποθέτηση σου στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας, έρχεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την πατρίδα μας, για τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας, προϋπόθεση για την ομαλή μετάβαση του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού σε ένα μέλλον σταθερότητας και οικονομικής ανάπτυξης.

Η ιστορικά ενεργή πορεία σου και τα βιώματά σου στα πολιτικά πράγματα της χώρας είναι το οπλοστάσιό σου. Η ανάγκη για περισσότερο φως στο σκοτάδι των καιρών του ’60-’70 σε ενέταξε στους «Λαμπράκηδες» και στο «Ρήγα Φεραίο». Η δημιουργία του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ,  η σύμπραξη δυνάμεων με το Συνασπισμό, η θητεία ως Υπουργός Δικαιοσύνης, η δημιουργία της ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελούν αποδείξεις ανθρώπου ανήσυχου, αλλά και έχοντα τη δύναμη να εκφράζει τις απόψεις του, τις ανησυχίες αλλά και τις διαφωνίες του, ανοιχτά, χωρίς το φόβο της απόρριψης ή της απώλειας κομματικής εξουσίας, αποδεχόμενος το όποιο πολιτικό κόστος.

Πολλοί θα εκλάβουν αυτές τις γραμμές ως προσπάθεια εξαγνισμού δήθεν ιστορικών λαθών απ’ τη μεριά σου. Είμαι πεπεισμένος ότι κανένας από αυτούς δεν μπορεί να κατανοήσει τις ιδέες που παρακινούν έναν ανήσυχο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που διεκδικεί πολλά χρόνια τη συμμετοχή της Αριστεράς και των ιδεών της στη σύγχρονη πραγματικότητα, μακριά από τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος.

Είναι αυτονόητο ότι η θέση στο Υπουργείο Άμυνας είναι άκρως απαιτητική. Χρειάζεται ισχυρή θέληση, πίστη σε αρχές και αξίες, ευελιξία και εγρήγορση, αλλά και σοφία και σύνεση. Η πορεία σου στα πράγματα με πείθει πως θα τα καταφέρεις. Καλή δύναμη.

Με τιμή

Θεοδόσης Καφφές

Τέως Δήμαρχος Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Μενέλαος Παπαδημητρίου: Ιστορικά αρχεία - Ντοκουμέντα

Next Article

ΤΕΕ Καρδίτσας: Ανακοίνωση για το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»