Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Ανοίξτε λιανεμπόριο και εστίαση σε ανοιχτούς χώρους – Αισιόδοξος για το Πάσχα

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Ανοίξτε λιανεμπόριο και εστίαση σε ανοιχτούς χώρους – Αισιόδοξος για το Πάσχα 

Την εκτίμηση ότι από την επόμενη εβδομάδα θα καταγραφούν λιγότερα κρούσματα του κορωνοϊού έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό: «Θα υπάρχει μια κάμψη του ιού σε 1-2 εβδομάδες και ίσως να αρχίσουμε να τη βλέπουμε από την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μετάδοση μέσα στα σπίτια. Άρα, πρέπει να μειώσουμε αυτές τις επαφές». Όσον αφορά στον εορτασμό του Πάσχα, ο κ.Βασιλακόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα μπορέσει να πάει στο χωριό.

Επιπλέον, πρότεινε να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29/03 για τις μικρές επιχειρήσεις με ραντεβού και SMS στο 13032 – στις μεγάλες πόλεις – ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα συνωστισμού και τελείως ελεύθερα στις κωμοπόλεις, ενώ ήταν θετικός στην επαναλειτουργία καφέ και εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους, με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

Σχετικά με τα δωρεάν self tests στα φαρμακεία, ο κ. Βασιλακόπουλος έδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια, καθώς στη Γερμανία οι πολίτες τα αγοράζουν. «Όταν η νόσος είναι συχνή, δεν εφησυχάζουμε όταν έχουμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε να προσέχουμε σαν να ήμασταν θετικοί. Όταν έχουμε θετικό αποτέλεσμα, το πιστεύουμε και πρέπει να το πιστοποιήσουμε και μέσα από μια δομή υγείας. Σε αυτό που βοηθάνε πολύ τα τεστ είναι να βρούμε πολύ πιο γρήγορα τους θετικούς».Total
0
Shares