Θέατρο Όψεις: Πρεμιέρα στην αυλή του με το εξαιρετικά επίκαιρο έργο του σπουδαίου Ιάκωβου Καμπανέλλη «Βίβα Ασπασία»

Θέατρο Όψεις: Πρεμιέρα στην αυλή του με το εξαιρετικά επίκαιρο έργο του σπουδαίου Ιάκωβου Καμπανέλλη «Βίβα Ασπασία»

Θέατρο Όψεις: Πρεμιέρα στην αυλή του με το εξαιρετικά επίκαιρο έργο του σπουδαίου Ιάκωβου Καμπανέλλη «Βίβα Ασπασία»

Με το εξαιρετικά επίκαιρο έργο του σπουδαίου Ιάκωβου Καμπανέλλη «Βίβα Ασπασία» κάνει Πρεμιέρα η Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Όψεις την Πέμπτη 12 Αυγούστου και ώρα 9.15 στην όμορφη Αυλή του.

Το Βίβα Ασπασία είναι μια συγκινητική Κωμωδία που αναφέρεται στα χρόνια της κατοχής και η δράση του έργου τοποθετείται στο 1943 μετά τη συμφωνία «Μπαντόλιο», όπου οι Ιταλοί από σύμμαχοι των Γερμανών βρέθηκαν να πολεμούν στο πλευρό των συμμάχων. Στην υπόθεση του έργου, Ιταλοί Στρατιώτες βρίσκουν καταφύγιο στο σπίτι της νεαρής Ασπασίας, η οποία τους βοηθά να επιβιώσουν. Τα κωμικά, τραγελαφικά αλλά και δραματικά στοιχεία του έργου είναι αλλεπάλληλα, δημιουργώντας απρόσμενες μεταστροφές και καταστάσεις. Ολόκληρο το έργο διαρρέεται από ανθρωπιά και αγάπη στον αγωνιζόμενο άνθρωπο που προσπαθεί να επιβιώσει με μεστούς διαλόγους, εύστοχη σάτιρα και λεπτό χιούμορ.

Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του Δραματική Κωμωδία εξηγώντας πώς είναι « ένα Ελληνικό έργο βασισμένο στην πιο καταδιωγμένη και βουβή περίοδο της ζωντανής ιστορίας μας, στην Κατοχή..»

Το «Βίβα Ασπασία» πρωτοπαίχτηκε το 1966 από το Θίασο Τζένης Καρέζη σε Σκηνοθεσία Μιχάλη Μπούχλη.

Η Δημιουργική Ομάδα του Θεάτρου Όψεις εξασφάλισε τα Πνευματικά Δικαιώματα αυτού του σπουδαίου έργου το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Καρδίτσα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων : 12 – 13 -17-18-19-20-24-25-26-27 Αυγούστου.

Τη Σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Ηθοποιός και Σκηνοθέτης Βασιλική Μακρή.

Τους Κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ταλαντούχοι Ηθοποιοί Ευγενία Βησσαρίου (Ασπασία) και Θάνος Κρομμύδας (Λοχαγός Τσέζαρε). Μαζί τους η Λίλα Νταντάμη (Θεία Μαρία) και οι απόφοιτοι του Δημιουργικού Εργαστηρίου Θεάτρου Όψεις, Γιάννης Σταμούλης, Παναγιώτης Αργύρης, Άγγελος Κηρύκος και Αναστασία Αθανασούλα.

Σκηνικά- Κοστούμια: Παύλος Βησσαρίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Θεοδοσίου

Βίντεο- Μοντάζ: Βασίλης Στάθης

Επεξεργασία Ήχου και Εικόνας: Φίλιππος Παπαλός

Το Θέατρο Όψεις τηρεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τους εξωτερικούς χώρους. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Απαραίτητη η κράτηση τους τηλεφωνικά στα τηλ 24410-80971 και 698 5013961.

Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ κανονικά και 8 ευρώ Άνεργοι – Παιδικά – Φοιτητικά.

Θέατρο Όψεις, Γαρδικίου 8 Καρδίτσα





Total
0
Shares