Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θεατρική παράσταση και Περίπατος στο δάσος της Οξυάς

 

Από το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς.

Οι λοιπές εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου και η ετήσια Γενική Συνέλευση

Συνεχίζει τις καλοκαιρινές του δραστηριότητες ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

Μετά το τηλεοπτικό αφιέρωμα στο χωριό της Οξυάς σε συνεργασία με γνωστό τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, τα «γυρίσματα» του οποίου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 8/7/2018 στο χώρο της Αγίας Κυριακής Οξυάς, ακολουθεί η οργάνωση θεατρικής παράστασης το βράδυ της Κυριακής, 29 Ιουλίου 2018, στο χώρο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, μετά από αίτημα του Συλλόγου μας προς την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας/Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας/Δήμος Μουζακίου/Τοπική Κοινότητα Οξυάς και του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς “το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας”.

Η παράσταση θα περιλαμβάνει το έργο του Αντώνη Νικολάου “Ένας γαμπρός και για τη… μαμά!!!”, που θα παρουσιαστεί από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας. Καλούνται όλοι οι Οξυώτες και οι φίλοι του χωριού μας να την παρακολουθήσουν.

Την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη, πλέον, για κάθε χρόνο πεζοπορία στο βουνό, που αυτή τη φορά θα υλοποιηθεί εντός του δάσους της Οξυάς. (Συνάντηση στην τοποθεσία «Μεγάλη Βρύση» και στη θέση «εικόνισμα», απ’ όπου θα γίνει και η εκκίνηση. Από εκεί, η διαδρομή που θ’ ακολουθηθεί θα είναι: Παλαιά «στράτα» – καλντερίμι Οξυάς, «Χάνι Γιαννούλας», «Βρύση Κατή», θέση «Χάβος», «Ρόγγι Καλόγερου» και επιστροφή στην τοποθεσία «Μεγάλη Βρύση».  Ολόκληρη η διαδρομή είναι μέσα στο δάσος της Οξυάς και προσιτή σ’ όλους. Ενδιάμεσα και εφόσον υπάρχει χρόνος αλλά και σχετική επιθυμία, θ’ επιχειρηθεί ανάβαση και στη θέση «Σουφλί». Ευπρόσδεκτος όποιος το επιθυμεί.

Το βράδυ της Δευτέρας, 13 Αυγούστου και σε χώρο που θ’ ανακοινωθεί έγκαιρα, θα πραγματοποιηθεί παράσταση καραγκιόζη.

Ο ετήσιος καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου φέτος θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής, 17 Αυγούστου στο χώρο της Αγίας Τριάδας Οξυάς (θ’ ακολουθήσει νεότερη λεπτομερή ανακοίνωση).

Την Κυριακή, 26 Αυγούστου και ώρα 10: 30, θα πραγματοποιηθεί στο καφενείο της Αγίας Τριάδας Οξυάς, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα από τα άρθρα 9 και 10 του Καταστατικού η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, και με θέματα τον  – Λογοδοσία  Διοικητικού Συμβουλίου και τη συζήτηση και έγκριση πορίσματος Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον οικονομικό απολογισμό του έτους που πέρασε. (Σε περίπτωση μη απαρτίας θα κληθούν τα παρόντα μέλη να αποφασίσουν αν η Συνέλευση θα επαναληφθεί ή αν, κατά την πάγια και από πολλών ετών ακολουθούμενη πρακτική, θα θεωρηθεί μη επαναλαμβανόμενη και θα περατώσει τις εργασίες της, δεδομένης και της αναχώρησης πολλών συγχωριανών μας για τους τόπους μόνιμης διαμονής τους). Προσκαλούνται όλα τα μέλη να συμμετάσχουν.

Στις δραστηριότητες του Συλλόγου περιλαμβάνεται και η δράση της ομάδας παραδοσιακού αντιφωνικού τραγουδιού της Οξυάς, προσκεκλημένη διάφορων φορέων και εκδηλώσεων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974456301.

00c84844f2923bad5eeaa167197622de

e702ae14953c698244dd388cb57ab898




Total
0
Shares
Previous Article

Η Φαρκαδόνα παίζει μπάσκετ για καλό σκοπό

Next Article

Ο Γ. Σακελλαρίου υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”