Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Τελικά δεν μπορούμε

Περί φοροδιαφυγής - Ελληνοτουρκική προσέγγιση - Οικονομική ταυτότητα –  Eπιδόματα - Θανάσης Θάνος: O βασιλιάς της υγείας είναι γυμνός;

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Τελικά δεν μπορούμε

Τίθενται ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των κυβερνήσεων διαχρονικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

Πρόβλημα ήταν ο σωστός προγραμματισμός των έργων στην ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων και η μετέπειτα αξιοποίηση τους. Παρά την προειδοποίηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος να γίνει ό,τι έγινε με τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης, τελικά δεν μπορέσαμε. Πρόβλημα είναι η λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να δοθούν λύσεις με την Πανεπιστημιακή αστυνομία, τελικά δεν μπορέσαμε.

Και «δεν είναι τυχαίο πως ώριμοι υποστηρικτές της ιδέας της Πανεπιστημιακής αστυνομίας υποστηρίζουν τώρα ότι, ευτυχώς, που δεν λειτουργεί στις σημερινές συνθήκες» αναφέρεται στο άρθρο του κ.ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 4-2-2024. Πρόβλημα οι καταλήψεις.

Με άρθρο του, στην ανωτέρω εφημερίδα, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ κ. Θ.Π. ΤΑΣΙΟΣ τονίζει την «ιλιγγιώδη απώλεια εθνικού πλούτου» αναλύοντας την στο άρθρο εξαιτίας του κλεισίματος των Πανεπιστημίων για 10 -20 ημέρες κάθε φορά δυο φορές κατ’ έτος, ζητώντας από τη Βουλή (αναφερόμενη στα του άρθρου) συζήτηση «φωναχτά και καθαρά  στ΄ αυτιά του λαού, χωρίς αερολογίες».

Πράγματι, κατά την άποψη μου, η συζήτηση στη Βουλή για τα ανωτέρω θέματα δεν είναι ουσιαστική, δεν είναι αληθινή, εξαιτίας του ψηφοθηρικού κομματικού ταμείου. Πρόβλημα η μορφή των διαδηλώσεων με τον αποκλεισμό των δρόμων ιδίως στην Αθήνα(αβάσταχτη ταλαιπωρία).

Πρόβλημα ο ρόλος μεσαζόντων σχετικά με τον τριπλασιασμό των τιμών από το χωράφι στο ράφι, γιατί μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν θέλει να σπάσει αυγά. Τελικά δεν μπορεί να δοθεί κάποια λύση. Αντ’ αυτού είδαμε πόζα αρχηγού κόμματος πάνω σε τρακτέρ. Κι άλλα προβλήματα σε υγεία, φορολογία, δικαιοσύνη κ.λπ.

Το πρόβλημα έγκειται κυρίως στη λειτουργία της Βουλής. Το διαχρονικό «ΟΧΙ» της όλης αντιπολίτευσης (αυτό επιτάσσει το κομματικό ταμείο) είναι ίσως η κυρία αιτία του «τελικά δεν μπορούμε» σε όλα τα προβλήματα.

Στον χορό αυτό συμμετέχει με τον τρόπο της και η εκάστοτε κυβέρνηση ανάλογα με τη βούληση του δικού της κομματικού ταμείου. Ίσως προϊόντος του χρόνου, χρειαστούν συνταγματικές αλλαγές στη  νομοθετική εξουσία π.χ. και με ξεχωριστό τμήμα στη Βουλή επαϊόντων με εξουσία(ο λόγος στους ειδικούς).

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Τοπογράφος μηχανικός Ε.Μ.Π.
Total
0
Shares
Previous Article
Ζητείται προσωπικό για εργασία σε βιομηχανία γάλακτος στην Λαζαρίνα - Ζητούνται υπάλληλοι για εργασία σε νέο κατάστημα Restaurant & Bar που ανοίγει στην Βατσουνιά

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα ουζερί - ψησταριά στο Μουζάκι

Next Article
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καρδίτσας για το θάνατο του Βάιου Μπάτρα - ΕΠΣ Καρδίτσας: Αναβάλλονται οι σημερινοί αγώνες της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίαςς - Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Ζιάκα

Related Posts

lampadidromia larisa dimarxos 1
Διαβάστε περισσότερα

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος – Δόθηκαν οι στολές…