Θάνος Θανάσης: Αριθμητική της Πολιτικής

Θανάσης Θάνος

Θάνος Θανάσης: Αριθμητική της Πολιτικής

Στις 20-03-2022 ώρα περίπου 11:00 π.μ. σε ραδιόφωνο της Αθήνας πρώτα μίλησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυρία Ξενογιαννακοπούλου και μετά ο Βουλευτής –Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κύριος Χατζηδάκης.

Το θέμα αφορούσε τον αριθμό των συντάξεων σε εκκρεμότητα. Τραγικά πράγματα.

Η Βουλευτής μιλούσε για 340.000 συντάξεις και ο Βουλευτής- Υπουργός για 70.000 συντάξεις. Προφανώς πρόκειται για καινούργιο είδος αριθμητικής που διδάσκεται στη Βουλή. Σ’ αυτή την αριθμητική ωχριούν ακόμη και οι φανταστικοί (μιγαδικοί) αριθμοί, στους οποίους η τετραγωνική ρίζα του αρνητικού αριθμού (-1) είναι i(φανταστικός αριθμός). Και για μεν τον Βουλευτή-Υπουργό, λόγω πολιτικής ηλικίας, δικαιολογείται κάπως η γνώση της ανωτέρω αριθμητικής, η περιέργεια έγκειται στη Βουλευτή για τη γρήγορη εκμάθηση της στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο ΠΑΣΟΚ δεν είχε την ίδια επίδοση.

Στο όνομα της αλήθειας, ευχής έργον θα ήταν, κάθε φορά που κάποιος Βουλευτής αναφέρεται σε αριθμούς να συνοδεύεται από μαθηματικό καθηγητή για επαλήθευση. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διαφορά ως η ανωτέρω.

Ένας είναι ο αριθμός ο αληθινός μέσα από τα μαθηματικά, αρέσει δεν αρέσει στα κόμματα.

Γενικότερα η τεχνολογία και τα μαθηματικά είναι απαραίτητα να μπουν στη ζωή μας. Η σχέση του Έλληνα πολίτη με το χρήμα κατά κανόνα δεν είναι αληθινή, κυρίως με τη φοροδιαφυγή. Κατά συνέπεια μόνο η χρήση κάρτας(πλαστικό χρήμα) μπορεί να δώσει λύση. Απέραντος στρουθοκαμηλισμός από τον Υπουργό Οικονομικών(διαχρονικά) για ελέγχους τάχα στην αγορά.

Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Τι φοβούνται όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών και δεν κάνουν έστω κάποια δοκιμή για ένα χρόνο για όλους τους μισθωτούς του Δημοσίου και τους συνταξιούχους, πληρώνοντάς τους μόνο με πόντους της κάρτας που αντιστοιχούν στην αμοιβή τους;

Θα προκύψει οικονομικό θαύμα στην είσπραξη φόρων.

Η λύση είναι μία: «κάρτα και για το μαϊντανό». Η

αξιόλογη μέχρι τώρα προσφορά της πληροφορικής με τον Υπουργό Κύριο Πιερρακάκη θα πρέπει να επιταχυνθεί. Δεν αναμένεται καμία λύση από αλλού.

Εν έτει 2022 είναι τραγελαφικό να ζητείται π.χ. από τις Τράπεζες για την επικαιροποίηση στοιχείων προσκόμιση κάθε φορά 1. πράξης συνταξιοδότησης 2. εκκαθαριστικού Εφορίας 3. ταυτότητας 4. απόδειξης ΔΕΗ ή ΟΤΕ 5. εγγράφου ΟΤΕ για τον αριθμό τηλεφώνου.

Παρόμοια ταλαιπωρία σχεδόν παντού.

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Total
0
Shares