Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θάνος Σκάρλος: Η προαγωγή της υγείας και η πρόληψη βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας

mastografos sofades

Θάνος Σκάρλος: Η προαγωγή της υγείας και η πρόληψη βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και αυξημένο ενδιαφέρον πραγματοποιείται ο δωρεάν έλεγχος μαστογραφίας από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που φιλοξενείται στο Δήμο Σοφάδων, προσφέροντας στις γυναίκες μια πολύτιμη και πολλές φορές σωτήρια για την υγεία τους προληπτική εξέταση.

Στη πόλη των Σοφάδων η δράση ήταν διήμερη (8 και 9 Μαΐου) ενώ η μονάδα θα βρίσκεται την Τετάρτη 10 Μαΐου στη Ματαράγκα και την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Λεοντάρι.

Το ενδιαφέρον των γυναικών εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς  ενώ στην όλη διαδικασία συμμετείχε μέσω των υπηρεσιών του και ο Δήμος Σοφάδων.

Το προσωπικό της μονάδας καλωσόρισε η πρόεδρος της ΔΗΚΟΙΕΔΣ και υπεύθυνη της δράσης κ Θώμη Καφάση, η οποία ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Το μεσημέρι της Τρίτης την κινητή μονάδα επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, η κ. Καφάση, η πρόεδρος των Σοφάδων κ. Κατερίνα Σκρέτα, η πρόεδρος του παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ερμιόνη Βασιλού, το μέλος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και χορηγός της δράσης κ. Μαρία Βαγενά και το μέλος του ΔΣ κ. Χριστίνα Ρέπα.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων και η κ Καφάση ευχαρίστησαν την πρόεδρο  κ. Ερμιόνη Βασιλού για την πολύτιμη συμβολή της στην παρουσία του μαστογράφου στην περιοχή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυναν στην κ. Βαγενά που πέραν της πλούσιας εθελοντικής δραστηριότητάς της συνέβαλε και χορηγικά στην υλοποίηση της δράσης στο Δήμο Σοφάδων. Υπογραμμίστηκε δε, η κοινή βούληση για περεταίρω συνεργασία έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα προληπτικού ελέγχου σε γυναίκες που δεν μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο ή δημόσια δομή υγείας.

Σε δήλωσή του ο κ. Σκάρλος σημείωσε:

«Ο Δήμος Σοφάδων δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στην κοινωνική αυτή δράση, η οποία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου . Οποιαδήποτε άλλωστε δράση ή πρωτοβουλία για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, ο προληπτικός έλεγχος σώζει κυριολεκτικά ζωές και είναι σημαντικό να το επαναλαμβάνουμε.  Ως Δημοτική Αρχή Σοφάδων είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας βρίσκεται στο δήμο μας. Θεωρούμε ότι οι γυναίκες έχουν κατανοήσει την σπουδαιότητα της εξέτασης και γνωρίζουν ότι η πρόληψη σώζει ζωές.  Με αφορμή την επίσκεψη αυτή στο Δήμο Σοφάδων, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία Παράρτημα Καρδίτσας για τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλει και τη στήριξη που προσφέρει. Κανένας θεσμός δεν μπορεί να νικήσει μόνος του την ασθένεια και οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε.

Από την πλευρά της το μέλος του παραρτήματος Καρδίτσας και χορηγός της δράσης κ. Μαρία Βαγενά τόνισε:

«Μαζί μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να νικήσουμε τον καρκίνο του μαστού Ευχαριστούμε όλες και όλους για την στήριξη της προσπάθειας που κατορθώνει και ανθίζει σε μια δύσκολη περίοδο, φανερώνοντας πως η συστράτευση όλων μας αναδεικνύει τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό και την αγάπη στον συνάνθρωπο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που δίνεται  η δυνατότητα σε γυναίκες του Δήμου Σοφάδων να διεξάγουν μαστογραφικό   έλεγχο με απλό τρόπο.  Με δεδομένο ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι εφόσον διαγνωστεί νωρίς ο καρκίνος του μαστού, είναι σε μεγάλο ποσοστό ιάσιμος . Και ακόμη πιο σημαντικό να γνωρίζουν οι γυναίκες ότι καμιά δεν είναι μόνη και μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα»

mastografos1 mastografos3 mastografos4




Total
0
Shares
Previous Article
Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καρδίτσας

Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καρδίτσας

Next Article
asfaltostrwsi Ierwn monon Trikala

Ασφαλτοστρώνει τους δρόμους προς Ιερές Μονές των Τρικάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…
gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.