Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θάνος Σκάρλος: «Επέλεξαν να γίνουν επιζήμιοι για την τοπική κοινωνία για την πολιτική τους επιβίωση»

 

Καμιά απολύτως έκπληξη δεν προκαλεί πως η αντιπολίτευση και λίγοι «πρόθυμοι» Δημοτικοί Σύμβουλοι ούτε κατάλαβαν τι ακριβώς ΔΕΝ ψήφισαν στην πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Κατάλαβαν όμως οι δημότες την εμπάθεια με την οποία λειτούργησαν, που απέρρεε από την δική τους προσωπική ατζέντα για την πολιτική τους επιβίωση.

Όπως τόνισα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να λαϊκίσουμε, δεν πρόκειται να παίξουμε με την εμπιστοσύνη των πολιτών. Στον προϋπολογισμό, η πρόβλεψη για τα ίδια έσοδα δεν είναι πλασματική, τα έσοδα δεν είναι υπερεκτιμημένα, στηρίζονται σε συγκριτικά στοιχεία και δείκτες υλοποίησης των προηγούμενων χρόνων και σε συνδυασμό με τους στόχους που θέτουμε. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη Δημοτική Αρχή πανελλαδικά που σε προεκλογική χρονιά δεν φέρνει «φουσκωμένα» νούμερα, ανέφικτες εγγραφές και σε γενικές γραμμές η κατανομή δαπανών είναι αναλογικά ίδια με το 2018 ενώ και οι συνολικοί αριθμοί κινούνται στα περυσινά επίπεδα. Τον περυσινό βέβαια προϋπολογισμό τον ψήφισαν. Τι άλλαξε; Για την συντριπτική πλειοψηφία των διαφωνούντων, πλην της αντιπολίτευσης που είχε τις δικές της πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, αυτό που άλλαξε είναι ότι «έχασαν την καρέκλα».

Η στάση τους και η τακτική τους στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια, υπαγορεύεται από σκοπιμότητα και είναι προσχεδιασμένη.

Είναι αρκετά μεγάλοι για να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Αλλωστε όποιος διαφωνεί ή δεν ανέχεται τις επιλογές του Δημάρχου, έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει δύο δρόμους. Είτε θα συνταχθεί, είτε θα ακολουθήσει τον δρόμο του. Ο δρόμος όμως του εμπαιγμού της τοπικής κοινωνίας με επιλογές επιζήμιες για την ίδια την κοινωνία, δεν είναι αποδεκτός από τους Δημότες.

Φυσικά, και προς ενημέρωση των Δημοτών, η ευθύνη που διακατέχει τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου. Θα υπάρξουν άμεσες ενέργειες για να επιληφθούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τόσο προς τις παρατηρήσεις επί του προϋπολογισμού όσο και προς την ευθύνη των εμπλεκομένων για την προσπάθεια διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, τον τελικό λόγο θα τον έχουν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές οι ίδιοι οι δημότες, προκειμένου να επιβραβεύσουν ή να καταδικάσουν με την ψήφο τους αντιλήψεις, νοοτροπίες, πρακτικές καθενός προσώπου που θα λάβει μέρος σ΄ αυτές.

Κατανοούμε όσους διαφώνησαν πολιτικά. Ακόμη κι αυτούς που ήταν σάρκα από τη σάρκα του συνδυασμού. Κατανοούμε κι όσους δεν άντεξαν τις δυσκολίες. Δεν κατανοεί όμως κανείς τους καριερίστες που τους ενοχλούσε  μόνο η απώλεια των αξιωμάτων. Τους  εξουσιομανείς ανίδρωτους αριβίστες που «εναγκαλίστηκαν» με τις καρέκλες.

Αυτούς, τους χαρίζουμε. Δεν τους θέλουμε ποτέ πίσω.

Η αντιπολίτευση, εγκλωβίζοντας και την άτυπη «συνιστώσα» της, επέλεξε να τραβήξει το χαρτί της μακράς προεκλογικής περιόδου και να παίξει τα ρέστα της. Βέβαια όσο για τα ρέστα και το παιχνίδι, απλώς επισημαίνουμε ότι ακόμη και για να παίξεις τα ρέστα σου πρέπει να τα έχεις. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ωστόσο, ούτε αυτά διαθέτει αφού τον «ξεγύμνωσαν» οι δημότες στις προηγούμενες εκλογές. Αν, όμως, θεωρεί ότι ακόμη έχει κάποιο ελάχιστο πολιτικό κεφάλαιο να… παίξει, οι εκλογές είναι σε λίγους μήνες. Και εκεί θα αναμετρηθεί ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης και το παρελθόν της, με μια συνεπή και στιβαρή πρόταση σταθερότητας.

Θάνος Σκάρλος

Δήμαρχος Σοφάδων




Total
0
Shares
Previous Article

Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Next Article
tsitsipasstefanos

Στους «4» της Μελβούρνης ο Τσιτσιπάς! Και τώρα…Φέντερερ!