Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θάνος Σκάρλος: Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις

skarlos thanos slide

Θάνος Σκάρλος: Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις

Αυτοψία σε πληγείσες καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα της Πέμπτης, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, ενώ θα επανέλθει εκ νέου τη Δευτέρα.

Από τις εκτιμήσεις προκύπτει πως η ζημιά αφορά σε περισσότερα από 3500 στρέμματα με επίκεντρο τις περιοχές Ερμητσίου, Ματαράγκας, Μαυραχάδων, Καρποχωρίου αλλά και Σοφάδων (περιοχή “Μαργαρίτα”.

Επλήγησαν, κυρίως, καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού, βιομηχανικής ντομάτας και καλαμποκιού τόσο από το χαλάζι όσο και τις άκαιρες βροχοπτώσεις.

Ήδη ο Δήμος Σοφάδων προχώρησε στην απαιτούμενη αναγγελία και ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από τους πληγέντες αγρότες.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος σε δήλωση του ανέφερε:

«Δυστυχώς, σε μια πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο για τις καλλιέργειες στο Δήμο Σοφάδων, οι καιρικές συνθήκες επέφεραν συντριπτικό πλήγμα στους πληγέντες αγρότες. Ως Δήμος Σοφάδων προχωρήσαμε άμεσα τις διαδικασίες από την πλευρά μας, ώστε το ταχύτερο δυνατό να αποζημιωθούν με δικαιοσύνη οι αγρότες. Είμαστε βέβαιοι, ότι και η πολιτεία μέσω του ΕΛΓΑ θα κινηθεί με ταχύτητα ώστε οι αγρότες να λάβουν το συντομότερο δυνατό τις αποζημιώσεις”




Total
0
Shares
Previous Article
kleomenis tsiligkos mouzaki

40ήμερο μνημόσυνο του Κλεομένη Τσιλίγκου

Next Article
fragmata

Διευθέτηση πρόχειρων και ημιμόνιμων φραγμάτων στο Δήμο Σοφάδων