Θανάτωση σκύλων με φόλες στο Μουζάκι

Παράγινε το κακό με τους ασυνείδητους που θανατώνουν με φόλες τα αδέσποτα σκυλιά στον Δήμο Μουζακίου.

Αυτό το σκυλί φολιάστηκε την Τετάρτη τα ξημερώματα,ήταν σκυλάκι του Δήμου,τσιπαρισμένο και στειρωμένο.
adespota
Μετά από 10 ώρες φολιάσανε τον Θωμά.Ο Θωμάς την γλύτωσε στο παρά πέντε γιατί προλάβανε κάποιοι εθελοντές και το πήγαν στο γιατρό.Το σκυλί ήταν ξαπλωμένο στην κεντρική πλατεία Μουζακίου και  σπαρταρούσε μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών.
adespota1
Αυτά τα πρόσεχε η κ. Λένα Κωστοπούλου ενεργό μέλος των φίλων ζώων Μουζακίου και σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί της είπε με πίκρα «Μόλις έφυγα για διακοπές τα φολιάσανε και υπάρχει ακόμα η βιολέτα που απορώ πως γλύτωσε ακόμη».Τη ρωτήσαμε:« Τους έδωσες ονόματα…. Ακούν στο όνομα τους»?«Μα φυσικά και ακούνε»ήταν η απάντησή της.

«Αυτό φολιάστηκε στην κρανιά» συνέχισε….

«Την προηγούμενη Δευτέρα το είχαμε πάει για στείρωση με πρόγραμμα του Δήμου και την επόμενη μέρα το σκότωσαν…Μέχρι στιγμής 7 μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.
adespota 3
«Κουτάβια…Τα πρώτα που φολιάστηκαν στο Μουζάκι. Πριν 10 μέρες έγινε καταγγελία στην αστυνομία»Και τελευταίο σήμερα το πρωί προς τα σφαγεία.Δηλαδή 4 σκοτωμένα μέσα στο Μουζάκι κι ένα που την γλύτωσε τις τελευταίες τρεις μέρες».
adespota4
Αυτά μας ανέφερε η κ. Κωστοπούλου και εμείς θέλοντας να συμπληρώσουμε -τώρα από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε- , Θα πούμε τα εξής:
  1. Κακοποίηση των ζώων είναι ο βασανισμός και η κακομεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, όπως επίσης και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ΄ αυτού, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο αποκεφαλισμός, ο ακρωτηριασμός, η αιχμαλωσία κ.ά.
  2. Η κακοποίηση των ζώων εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο βίαιης συμπεριφοράς του ατόμου, η οποία συνδέεται άμεσα με την κατάχρηση εξουσίας την ψυχασθένεια και το σαδισμό, και σε κάποιες περιπτώσεις ενέχει ποινικές συνέπειες, όπως ισχύει για το δηλητηριασμό (φόλα).
  3. Η στείρωση του ζώου καθώς και οποιαδήποτε επέμβαση ειδικού με σκοπό θεραπευτικό, δεν εκλαμβάνεται από το νόμο ως ακρωτηριασμός.

Πηγή : Βικιπαίδεια

Νομίζω πως σε αυτό το σημείο το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι πως: Ρίχνοντας ανεξέλεγτα φόλες δεν κινδυνεύουν μόνο τα αδέσποτα. Η ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου είναι ένας τόπος πλούσιος σε χλωρίδα και πανίδα. Μαζί με τα αδέσποτα άμεσο κίνδυνο θανάτωσης διατρέχουν και τα δεσποζόμενα καθώς και άγρια ζώα της περιοχής αλεπούδες,κουνάβια κτλ.Ας μην ξεχνάμε και το κόστος της στείρωσης που επιβαρύνει τον  Δήμο και κατ΄επέκταση εμάς τους Δημότες. Τέλος το τονίζουμε πως κινδυνεύουν και οι άνθρωποι και περισσότερο τα μικρά παιδιά.Πόσα από αυτά νομίζεται ξέρουν να ξεχωρίζουν τις φόλες;;;;;; Τί χρωστάνε να τρομοκρατούνται και να θλίβονται βαθύτατα αντικρύζοντας  ένα ζώο να ψυχορραγεί;;;;;;

Μεγάλο κεφάλαιο η κακοποίηση των ζώων που κατά ένα περίεργο τρόπο ( αν ρωτήσεις τη γνώμη διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων) έχουν και δίκιο και άδικο.Άλλοι υποστηρίζουν κρυφά η φανερά τη θανάτωση των αδέσποτων -ειδικά όταν απειληθούν η κινδυνεύσουν από αυτά-και άλλοι όχι.

Ο καθένας μόνος του όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη μπορεί να κάνει κάτι για να συμβιώνουμε αρμονικά άνθρωποι και ζώα.Η στείρωση είναι το πρώτο και η ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ του το δεύτερο.Όλοι μαζί, Τοπικές Αρχές και Δημότες πρέπει να κάνουμε κοινή προσπάθεια να σταματήσει το κακό εδώ. Χωρίς γκρίνιες, κακίες, κόντρες, ίντριγκες και προσωπικά συμφέροντα πιστεύω θα τα καταφέρουμε.

Ας έχουμε κατά νου πως η κακοποίηση και η θανάτωση ενός ζώου είναι μεγάλη αμαρτία σύμφωνα με τον ηθικό κώδικα του Χριστιανισμού και ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ στα μάτια του νόμου.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Ιωάννα ΚρίκουTotal
0
Shares