Θάνατος Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι επτά εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

maradonta diengo

Θάνατος Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι επτά εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Βαρύ κατηγορητήριο για τον θάνατο του Μαραντόνα αντιμετωπίζουν επτά εμπλεκόμενοι. Βαρύνονται με ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Το πλέον βαρύ κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν οι επτά εμπλεκόμενοι στον θάνατο του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Οι κατηγορίες αφορούν στο ιατρικό τιμ το οποίο φρόντιζε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και προπονητή, με την εισαγγελία του Σαν Ιζίντρο να θεωρεί ότι ο θάνατος του Ντιέγκο δεν οφείλεται σε επαγγελματικό παράπτωμα ή αμέλεια, αλλά να εκτιμά πως οι ιατροί και οι φροντιστές του εκλιπόντος, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το θάνατό του. Ως εκ τούτου μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία επιφέρει ποινές από 8 έως 25 χρόνια στη φυλακή.

“Μετά από τόση αδικία, το πιο σημαντικό είναι η αλλαγή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση”, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), μέλος της εισαγγελικής αρχής του Σαν Ιζίντρο και υπεύθυνος για την έρευνα.

Η επιβαρυντική αλλαγή στο κατηγορητήριο συνδέεται με τη δημοσίευση στις αρχές Μαΐου μιας έκθεσης εμπειρογνωμόνων, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μαραντόνα είχε “εγκαταλειφθεί στην μοίρα του” από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης, της οποίας η “ανεπαρκής και απερίσκεπτη θεραπεία οδήγησε σε αργή αγωνία”.

“Οι ενδείξεις για τον κίνδυνο να πεθάνει, που παρουσίασε, αγνοήθηκαν”, ανέφεραν στην έκθεση τους, οι 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων των ιατροδικαστικών παθολόγων που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικούς από διάφορους ιατρικούς κλάδους, επισημαίνοντας πως η παρεχόμενη νοσηλευτική φροντίδα “αλλοιώθηκε από ελλείψεις”.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από νεφρικά, ηπατικά και καρδιακά προβλήματα, πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 25 Νοεμβρίου 2020, μόλις λίγες εβδομάδες μετά από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας θρόμβος.

Οι επτά κατηγορούμενοι, είναι ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, ένας ψυχολόγος, δύο νοσοκόμες (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρίσκονταν στο πλευρό του Μαραντόνα, ο επόπτης αυτών των νοσοκόμων και ο συντονιστής ιατρός για νοσηλεία στο σπίτι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Total
16
Shares
Previous Article
mouseio polhs karditsa 1

Το «ημιτελές» ’21 στο Μουσείο Πόλης του Δήμου Καρδίτσας

Next Article
koinonikos tourismos ellada

Κοινωνικός τουρισμός 2021: Ξεκινούν οι αιτήσεις, 5αστερα ξενοδοχεία με μόλις 12 ευρώ τη μέρα για δικαιούχους ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ


Total
16
Share