Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θανάσης Θάνος: O βασιλιάς της υγείας είναι γυμνός;

Περί φοροδιαφυγής - Ελληνοτουρκική προσέγγιση - Οικονομική ταυτότητα –  Eπιδόματα - Θανάσης Θάνος: O βασιλιάς της υγείας είναι γυμνός;

Θανάσης Θάνος: O βασιλιάς της υγείας είναι γυμνός;

Aφορμή για το παρόν γράμμα μου πήρα από τη δημοσίευση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 31-7-2022 κειμένου του κ. ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ Κ.ΤΣΟΥΚΑ καθηγητού στο πανεπιστήμιο Κύπρου και ερευνητή  καθηγητή στο πανεπιστήμιο Warwick με θέμα το «φακελάκι» και η κανονικοποίηση του. Αναφέρεται ότι μάλλον δεν υπάρχει οικογένεια στη χώρα που να μην έχει εμπειρία από κάποιου είδους φακελάκι.

Εντύπωση προξενεί η φράση «Ξέρετε πώς γίνεται στην Ελλάδα» που ελέχθη σε συγγενικό του πρόσωπο. Ακόμη τονίστηκε η παραοικονομία στην υγεία εκτιμάται μεταξύ 1-1,5 δις. ευρώ, ότι στα ελληνικά νοσοκομεία διακινείται άφθονο μαύρο χρήμα, ότι το 91% των Ελλήνων θεωρεί εκτεταμένη τη δωροδοκία κ.λπ.

Η θέση μου, για την άποψη ότι η ευθύνη ανήκει στους πολίτες που ανέχονται τους επίορκους γιατρούς, αλλά και γενικότερα και άλλους κλάδους επιστημόνων και μη που δεν δίνουν αποδείξεις (πρόκειται για κλοπή), είναι, ότι είναι θέμα παιδείας που αν υπήρχε στους πολίτες θα υπήρχε και στους παρανομούντες και δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Έτσι επειδή η «ταχύτητα» παιδείας είναι πολύ, πολύ μικρή, η κύρια ευθύνη μετακυλίεται στο κράτος.

Επίσης αν ίσχυε η άποψη ότι κάθε κλάδος θα μπορεί να συμπληρώνει με μαύρο χρήμα τις μικρές κατά την άποψη του αποδοχές «θα ξέμεινε» από φακελάκια η αγορά γιατί ο καθένας υπερεκτιμά τη δουλειά του χωρίς να γνωρίζει τις άλλες δουλειές. Είναι ευθύνη του κράτους να λαμβάνει υπ’ όψη τις πάγιες και τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες του κάθε επαγγέλματος.

Πάντως καλό θα ήταν να είναι γνωστές διαρκώς οι αποδοχές όλων όσοι αμείβονται από το Δημόσιο, όλων. Θεωρώ ότι οι προκλήσεις είναι κυρίως αυτές που ερεθίζουν και όχι αυτές καθεαυτές οι αποδοχές.

Σχετική με το θέμα υγείας είναι και η δημοσίευση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 10-7-2022 του δημοσιογράφου κ. ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ για τη φαρμακευτική δαπάνη που από 2,1 δις. το 2003 εκτοξεύτηκε σε 5,09 το 2009, χωρίς να έχει γίνει όπως θα έπρεπε έστω μια προανακριτική.

Από τα ανωτέρω προκύπτει το ερώτημα «μήπως ο βασιλιάς της υγείας είναι  γυμνός;». Αν ναι καλό είναι να μην περιμένουν οι κυβερνώντες να το πει το «μικρό παιδί».

Τέλος αναφέρεται από μέρους μου ότι μέσα σ ’αυτό κλίμα είναι μεγίστη και περισσή η τιμή των γιατρών και λοιπών ανθρώπων της υγείας (θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο ποσοστό) που ανθίστανται και είναι αξιοπρεπείς.

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Τοπογράφος μηχανικός Ε.Μ.Π.




Total
0
Shares
Previous Article
Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων (απολυτήριο) Δημοτικού Σχολείου

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων (απολυτήριο) Δημοτικού Σχολείου

Next Article
Αφιέρωμα στην Μνήμη του πατριώτη μας καθηγητή Ποινικού Δικαίου ΑΠΘ Λάμπρου Χρ Μαργαρίτη

Αφιέρωμα στην Μνήμη του πατριώτη μας καθηγητή Ποινικού Δικαίου ΑΠΘ Λάμπρου Χρ Μαργαρίτη

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…