ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑΝΟΣ: Aπό την εκλογή ΠτΔ έως τον οδικό χάρτη

Οικονομική ταυτότητα –  Eπιδόματα - Θανάσης Θάνος: O βασιλιάς της υγείας είναι γυμνός;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑΝΟΣ: Aπό την εκλογή ΠτΔ έως τον οδικό χάρτη

Κατά την άποψη μου από πλευράς του πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη έγιναν τρεις μεγάλες πολιτικές ενέργειες.

Η  πρώτη αφορά τον τροποποιητικό νόμο ανάδειξης προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς την χωρίς σοβαρό λόγο διενέργεια εκλογών εξαιτίας της εκλογής προέδρου, ως να επρόκειτο για απλή, συνήθη μάλλον καφενειακής μορφής απόφαση.

Πόσες πολιτικές κινήσεις, πόσα κομματικά ξενύχτια, πόσα πολιτικά γραμμάτια, πόσα παζαρέματα, πόσοι μελλοντικοί στόχοι των κομμάτων γύρω από την εκλογή προέδρου κάθε φορά.

Η δεύτερη ενέργεια αφορά στην επιλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τον χώρο της διανόησης, έξω από τον πολιτικό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο απαλλαχτήκαμε από πολλές πολιτικές παρενέργειες, που εν πολλοίς απαντιόνταν στο παλάτι με τα πολλά δεινά του. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να αμφισβητείται η ικανότητα και η προσφορά των μέχρι τώρα προέδρων, η επιλογή προέδρου από τον χώρο των πολιτικών είχε πάντοτε και προβλήματα αμφισβήτησης λόγω της πολιτικής φθοράς των προσώπων.

Πάντα κατά την άποψη μου η μέχρι τώρα πορεία της προέδρου κυρίας Σακελαροπούλου είναι επιτυχημένη, απαλλαγμένη από πολιτικές σκοπιμότητες.

Η τρίτη ενέργεια αφορά στην εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν διαπιστώνει κανείς με λύπη τις θέσεις και μεγάλων(σε προσφορά) πρωθυπουργών για την μη εξάντληση της τετραετίας και την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές λόγω κυρίως εθνικού θέματος.

Επρόκειτο για γελοιοποίηση της ουσίας του εθνικού θέματος, παρόμοιου καθ’ υπερβολήν με το βοσκό και το λύκο. Και στη συνέχεια άρχιζε το πανηγύρι των εκλογών, μετακινήσεις σε συγκεντρώσεις με λεωφορεία, μπαλκόνια, σημαίες, τραγούδια κ.λπ.

Μακάρι και οι μελλοντικοί πρωθυπουργοί να προτείνουν πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας από τη δεξαμενή των διανοουμένων και να εξαντλούν την τετραετία μέχρι και την τελευταία μέρα.

Τέλος θα ήταν ευχής έργον, πέραν των ανωτέρω μεγάλων πολιτικών ενεργειών του πρωθυπουργού, να γίνουν επίσης μεγάλες ενέργειες σε θέματα οικονομίας (φορολογία όλων των Ελλήνων, δεν έγινε σχεδόν τίποτε μέχρι τώρα), υγείας (δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις – είναι εκπληκτικό το ότι μέχρι τώρα δεν ελήφθη υπ’ όψη η αλλαγή του οδικού χάρτη στην Ελλάδα όπου οι αποστάσεις πρωτευουσών νομών εν πολλοίς είναι μικρότερες της μίας ώρας, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη οργάνωση) και πρόσληψης υπαλλήλων σε δημόσιο και Δήμους (όπου και τώρα δεν αποπνέεται πλήρης διαφάνεια).

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Τοπογράφος μηχανικός Ε.Μ.Π.
Total
0
Shares