Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θανάσης Ακρίβος: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Θεσσαλίας είναι η ανεργία

akrivos athanasios best

Θανάσης Ακρίβος: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Θεσσαλίας είναι η ανεργία – Συνέντευξη στον Γαβριήλ Αβραμίδη

Ο Θανάσης Ακρίβος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και κορυφαίο στέλεχος του Πράσινου Κινήματος μιλά για τις πράσινες πολιτικές στη συνέντευξη του στον Γαβριήλ Αβραμίδη για το politispress.gr. Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του τονίζει: ” Αντί, λοιπόν να εκδίδει ο αρχηγός της αστυνομίας αποφάσεις απαγόρευσης, καλό είναι να καλυφθούν τα κενά προσωπικού που υπάρχουν στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας. Να γίνουν αορίστου χρόνου οι 5.000 εργαζόμενοι που εδώ και πέντε χρόνια είναι όμηροι των κυβερνήσεων με συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον δημόσιο ιατρικό χώρο”.

Γ. Αβραμίδης: Κύριε Ακρίβο, είστε επικεφαλής παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, τι διαφορετικό εκφράζετε από τις άλλες παρατάξεις που σας οδήγησε στη συγκρότηση του συνδυασμού σας;

Θ. Ακρίβος: Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για την φιλοξενία και να σας συγχαρώ για την σπουδαία δουλειά που κάνετε.

Στο ερώτημα που μου θέσατε, η κυρίαρχη πολιτική φιλοσοφία που διέπει εμένα, την “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και το Πράσινο Κίνημα συνοψίζεται στη φράση “Παίρνουμε Θέση – Η Πολιτική στην Πράξη”.

Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελώντας το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας, με τον άρρηκτο και άμεσο δεσμό της με τους πολίτες, αποτελεί το καταλληλότερο πεδίο εφαρμογής της παραπάνω πρωταρχικής αρχής.

Πρωταρχικά φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τη δυνατότητα ενεργότερης συμμετοχής κυττάρων της Δημοκρατίας που ήταν ανενεργά στο πρόσφατο παρελθόν, ώστε να προσδοθεί νέα ώθηση στον αγώνα για τη βιώσιμη ευημερία των πολιτών.

Μπορούμε να διαδραματίσουμε ουσιαστικό ρόλο στη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, την εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενθάρρυνση της παραγωγής και της κατανάλωσης στην πηγή, την επιδίωξη της κοινωνικής συνοχής, την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την έμφαση στην ποιότητα ζωής, την προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πρεσβεύουμε συγκεκριμένες αλλαγές στη φιλοσοφία της Αυτοδιοίκησης.

Μία φιλοσοφία που εισάγει μία νέα εποχή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και τους πολίτες και θέλουμε να πιστεύουμε πως η παράταξή μας έχει δώσει ήδη ικανοποιητικά δείγματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γ. Αβραμίδης: Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιφέρειά σας και ποιες είναι οι προτάσεις σας για την επίλυση τους;

Θ. Ακρίβος: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανήκει στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες.

Σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία και ότι νέες και νέοι, με εξαιρετικές σπουδές στην πλειονότητά τους, φεύγουν στα πέρατα της οικουμένης αναζητώντας διέξοδο. Και η ειρωνεία της τύχης είναι ότι το ποσοστό ανεργίας είναι τόσο υψηλό όσο υψηλό είναι και το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης της πλειονότητας των νέων μας.

Η Θεσσαλία είναι στην ουσία είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. Είναι ιδιαίτερη αναπτυγμένη τουριστικά περιλαμβάνοντας μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία και τους δημοφιλέστερους προορισμούς στη χώρα μας, έχει εξαιρετικές μεταποιητικές μονάδες, σημαντικό τομέα υπηρεσιών ιδίως στην υγεία, υψηλοτάτου επιπέδου επιστημονικό προσωπικό με αξιόλογο ερευνητικό κέντρο κυρίως στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ.

Η τοπική οικονομία θα έλεγα σε γενικές γραμμές ότι είναι σε φάση μετάβασης προς ένα νέο μοντέλο με βασικό χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια και διατηρώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, την ποιότητα, την παράδοση, την ασύγκριτη γεύση όσον αφορά τα προϊόντα διατροφής.

Τι ζητούν κυρίως οι άνθρωποι της παραγωγής;

Ένα αξιόπιστο κράτος:

Αξιόπιστο στις πληρωμές επιδοτήσεων και τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ,

αξιόπιστο στην οικονομική πολιτική, χωρίς να τους παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς τους η Εφορία και το ασφαλιστικό ταμείο.

Την ίδια στιγμή, η Θεσσαλία ήταν και παραμένει ελλειμματική – λείπουν 450 εκατ. κυβικά μέτρα νερού σε ετήσια βάση. Συνεπώς, το νερό είναι όρος επιβίωσης για τη Θεσσαλία, δεν είναι θέμα… πολυτέλειας, και η παράταξή μας έχει θέσει σχετικές Επερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τους επιστήμονες και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας προκαλούν σοκ, καθώς δείχνουν ότι η πιο παραγωγική αγροτική περιοχή της χώρας παρουσιάζει ήδη φαινόμενα ερημοποίησης, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση στην καλλιεργητική απόδοση.

Ο κάμπος έχει ήδη μεγάλο υδατικό έλλειμμα, κάτι που σημαίνει ότι οι καλλιέργειες αρδεύονται ανεπαρκώς, με προφανείς συνέπειες στην παραγωγή

Για να αντιμετωπισθεί το οξύτατο πρόβλημα χρειάζεται όντως μια δέσμη μέτρων και παρεμβάσεων ώστε

– και να αυξηθούν οι ποσότητες νερού στη Θεσσαλία, άρα μεγάλα έργα Αχελώος, Σμόκοβο, Γυρτώνη, Κάρλα,

– και μικρότερα φράγματα αλλά και καλύτερη διαχείριση με σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα, νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης νερού.

Μεγάλα τμήματα του οποίου κινδυνεύουν να μετατραπούν σε… έρημο μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, λόγω της ανεξέλεγκτης άντλησης των υδάτων του αλλά και των κλιματικών αλλαγών.

Η χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος νευραλγικής σημασίας υποδομών είναι απολύτως αναγκαία:

– η ολοκλήρωση της Ε-65 προς τη Λαμία αλλά και του βόρειου τμήματος προς την Εγνατία,

– η ολοκλήρωση των διανομαρχιακών συνδέσεων Λάρισας – Καρδίτσας και Καρδίτσας – Τρικάλων,

– η δρομολόγηση νέων οδικών έργων όπως Καρδίτσα – Άρτα και Καρδίτσα – Καρπενήσι, Λάρισα – Κοζάνη, Λάρισα – Φάρσαλα,

– η ηλεκτροκίνηση του θεσσαλικού σιδηροδρόμου και η επέκτασή του ως το λιμάνι του Βόλου.

Παράλληλα, η παράταξή μας έχει θέσει την Περιφέρεια προ των ευθυνών της όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Μαγνησία.

Ήμασταν πρωτοπόροι στις αντιδράσεις για τις φαραωνικές ανεμογεννήτριες που επιχειρούν να κατασκευάσουν στα βουνά του Ασπροποτάμου και των Αγράφων και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έχοντας δίπλα μας και την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των περιοχών αυτών και όχι μόνο.

Είμαστε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της οικονομικής Ανάπτυξης που δεν έχει επιπτώσεις στο Περιβάλλον.

Είμαστε κατά των φαραωνικών πάρκων μαζικής παραγωγής και υπέρ των μικρών τοπικών μονάδων που θα σέβονται απόλυτα τις αρχές της οικολογίας, το περιβάλλον, το τοπικό πολιτιστικό γίγνεσθαι, τα τοπικά οικοσύστημα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε τόπου.

Η βίαιη επέμβαση στη φύση, όπως στα ιστορικά Άγραφα, σε μία από τις καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης, σε μια ανόθευτη και προστατευόμενη περιοχή Natura, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στο φυσικό, ιστορικό, πολιτιστικό και κοινωνικό Περιβάλλον, μετατρέποντας παρθένο φυσικό απόθεμα σε “βιομηχανική ζώνη” με ανεμογεννήτριες γιγαντιαίων διαστάσεων.

Επίσης, με μια άνευ προηγουμένου ολοκληρωτική καταστροφή απειλείται η σχεδόν ανέγγιχτη περιοχή του Ασπροπόταμου που εκτείνεται στις πλαγιές της νότιας Πίνδου στον Νομό Τρικάλων, καθώς σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός αδιανόητου αριθμού βιομηχανικών ανεμογεννητριών.

Η περιοχή του Ασπροπόταμου αποτελεί μαζί με τα Μετέωρα τον φυσικό και πολιτιστικό θησαυρό και σύμβολο της περιοχής των Τρικάλων, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα και μοναδικά στη διαμόρφωση, το φυσικό πλούτο, τη βιοποικιλότητα και την αισθητική του τοπίου ορεινά συγκροτήματα της νότιας Πίνδου.

Βέβαια, το 2020 άφησε δύο μεγάλες πληγές. Η μία ήταν παγκόσμια βέβαια και αναφερόμαστε στην πανδημία του κορωνοϊού και η άλλη ο “Ιανός” που τόσο πλήγωσε την Θεσσαλία.

Η παράταξή μας κατέθεσε και για τα δύο θέματα τις προτάσεις της στο Περιφερειακό Συμβούλιο και μπορώ να δηλώσω με ικανοποίηση ότι η Περιφερειακή Αρχή αποδέχτηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας. Σε αυτό το σημείο θέλω να σημειώσω την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την διοίκηση του κ. Αγοραστού.

Γ. Αβραμίδης: Το υπουργείο εσωτερικών προχωρά σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα καταργεί την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ποια είναι η θέση σας, υποστηρίζετε την κατάργηση της απλής αναλογικής;

Θ. Ακρίβος: Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα σαφέστατο δημοκρατικό πισωγύρισμα. Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. έχουν μοντέλα απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Για εμάς ευθύνες έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση διότι η πολύ σοβαρή μεταρρύθμιση της απλής αναλογικής έγινε πρόχειρα και μονοδιάστατα. Δεν συνδέθηκε αυτή η μετάβαση στην απλή αναλογική με θεσμοθετημένες λειτουργικές και διοικητικές δομές και διαδικασίες οργανωτικού χαρακτήρα, ώστε να αποφευχθούν θεσμικά αδιέξοδα.

Ως θέση αρχής υποστηρίζουμε ότι η ενίσχυση των αναλογικών στοιχείων στο εκλογικό σύστημα, υπηρετεί προφανώς καλύτερα το δημοκρατικό κριτήριο της αντιπροσωπευτικής λειτουργίας του κάθε εκλογικού συστήματος. Και είναι πραγματικά παράδοξο οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. να χρησιμοποιούν συστήματα απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση (και όχι μόνον) και στην Ελλάδα που γέννησε τη δημοκρατία να επιστρέφουμε σε αναχρονιστικά πλειοψηφικά συστήματα.

Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν με απλή αναλογική έδειξαν ότι οι πολίτες ενήργησαν με μεγάλη ωριμότητα. Οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι που κρίθηκαν πετυχημένοι έλαβαν μεγάλα ποσοστά από την πρώτη Κυριακή και επιβραβεύτηκαν για το έργο τους. Ωστόσο πράγματι σε ορισμένες περιπτώσεις, προέκυψε θεσμικό αδιέξοδο διότι το νομοσχέδιο της απλής αναλογικής δεν είχε προβλέψει αντίστοιχες δομές για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε και όχι στην κατάργηση της απλής αναλογικής. Να μην επιστρέψουμε στα φαινόμενα όπου παράταξη με 20-25% των ψήφων, να λαμβάνει το 65% των εδρών.

Γ. Αβραμίδης: Ποιο είναι περίπου το ύψος της αποζημίωσης που λαμβάνετε ως περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης; Καλύπτει τις ανάγκες της παράταξης σας για μετακίνηση και παρουσία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες;

Θ. Ακρίβος: Η αποζημίωση είναι εντελώς συμβολική. Δυστυχώς γνωρίζουμε όλοι καλά ότι τώρα όσο ποτέ μας έχει ανάγκη η κοινωνία, όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά όλης της Χώρας. Την ώρα που οι πολίτες κάθονται σπίτι και αυτοπεριορίζονται για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, εμείς οφείλουμε να είμαστε περισσότερο από κάθε φορά δίπλα τους για να τους στηρίξουμε σε αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία.

Εδώ, όμως, υπάρχει μια ιδιομορφία: ενώ τα μέλη της διοίκησης της Περιφέρειας μπορούν να επιτελούν το έργο τους χρησιμοποιώντας τα μέσα των υπηρεσιών – τονίζω δε ότι απολύτως ορθώς πράττουν – εμείς, οι ανήκοντας στη μειοψηφία πρέπει να διαθέτουμε ίδιους πόρους στα έξοδα των δράσεών μας.

Δεδομένου δε ότι μιλάμε για τη νέα μορφή του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, με μεγάλες εκτάσεις που πρέπει κάποιος να καλύψει, το πρόβλημα αυτό πολλαπλασιάζεται σε υπερθετικό βαθμό.

Το παραπάνω είναι ένα φαινόμενο το οποίο το έχουμε διαπιστώσει οι περισσότεροι σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων μειοψηφίας σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας και ομονοούμε πως πρέπει να διορθωθεί.

Προτείναμε λοιπόν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αναλάβει πρωτοβουλία και να ζητήσει από την κεντρική διοίκηση ειδική νομοθετική τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται η χρηματοδότηση της λειτουργίας των παρατάξεων της μειοψηφίας είτε με ένα πάγιο ετήσιο ποσό επιχορήγησης, είτε με την ανά δράση χρηματοδότηση, αφού βέβαια εγκριθεί από όλα τα θεσμικά και ελεγκτικά όργανα.

Ως πρώτο βήμα, προτείναμε τη συγκρότηση μιας επιτροπής αρχικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και αμέσως μετά τη διεύρυνσή της με στελέχη παρατάξεων της μειοψηφίας και από τις υπόλοιπες περιφέρειες, προκειμένου να γίνει επεξεργασία μιας σχετικής πρότασης η οποία θα κατατεθεί στο ΔΣ της ΕΝΠΕ, στα κόμματα και στην κυβέρνηση (Υπουργείο Εσωτερικών).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κατανόησε το δίκαιο αίτημά μας και συγκρότησε μία επιτροπή, της οποίας είμαι μέλος, και σε προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο θα καταθέσουμε την πρόταση – ψήφισμα που θα σταλεί στους αρμόδιους.

Γ. Αβραμίδης: Ως στέλεχος του κόμματος Πράσινο Κίνημα, ποια είναι τα πολιτικά και κοινωνικά προτάγματα σας;

Θ. Ακρίβος: Η πολιτική οικολογία μπορεί να συμπληρώσει και να στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται από τις κινήσεις πολιτών και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Χρειάζεται όμως να αποτελέσει κάτι πολύ περισσότερο από ένα «λόμπυ», από ένα σχήμα εγκλωβισμένο στο κυνήγι της δημοσιότητας. Να προχωρήσει πολύ πιο πέρα από ένα ακτιβίστικο «συνδικαλιστικό για το περιβάλλον»:

• Εκφράζοντας δράσεις και προβληματισμούς κοινωνικής χειραφέτησης, μέσα βέβαια από ένα πρίσμα προτεραιότητας της φύσης και της επιβίωσης της βιόσφαιρας.

• Αναπτύσσοντας την αυτονομία της απέναντι στην εξουσία και στα οικονομικά συμφέροντα.

• Πρωτοστατώντας στους αγώνες για μια ανοιχτή κοινωνία, για την ειρήνη, την αποχή από πράξεις βίας σε όλα τα επίπεδα, την ισοτιμία ανδρών και γυναικών, την κοινωνική ένταξη των μεταναστών, την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και των μειονοτήτων.

• Ενισχύοντας τις μορφές άμεσης δημοκρατίας, τον κοινωνικό έλεγχο της παραγωγής το συλλογικό συμφέρον και τις δημόσιες λειτουργίες απέναντι στο ιδιωτικό κέρδος.

• Προσεγγίζοντας κριτικά την εμπειρία των Πρασίνων κομμάτων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αφομοιώνοντας το ριζοσπαστισμό και τις εναλλακτικές προτάσεις των νέων διεθνών κινημάτων, διατηρώντας ακέραιη την αυτονομία και ανεξαρτησία της γνώμης της.

• Ασκώντας πίεση και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις για θέσεις κοινωνικά αλληλέγγυες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Άλλωστε η ισχυρή αυτόνομη παρουσία του οικολογικού πόλου, σε αντίθεση με την πρακτική της «από τα μέσα» οικολογικοποίησης, έχει αποδείξει ότι συμβάλλει καθοριστικά στην υιοθέτηση από μέρους τους οικολογικών θέσεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων συνεργασίας μαζί τους.

• Εμπνέοντας την υπευθυνότητα των πολιτών και καλλιεργώντας την παιδεία και την ενεργοποίηση τους.

• Επιβεβαιώνοντας, με αφορμή και τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χαρακτήρα του πράσινου κινήματος και συμβάλλοντας στην αναζωογόνησή του προς μια κατεύθυνση διακριτή από τον κυβερνητικό περιβαλλοντισμό και με έμφαση στην περιφερειακότητα, στον κινηματικό και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της οικολογίας.

Γ. Αβραμίδης: Πως αξιολογείτε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μεγάλο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας;

Θ. Ακρίβος: Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των επιπτώσεων του θέλει ένα άλλο μείγμα πολιτικής. Η συστημική πολιτική της κυβέρνησης και μέρους της αντιπολίτευσης δεν παράγει ωφέλιμες για την κοινωνία συνέπειες. Απαιτείται η εφαρμογή μιας πράσινης πολιτικής, της πραγματικά αντισυστημικής πολιτικής του Πράσινου Κινήματος. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε «υγειονομική κρίση» αλλά κρίση της δημόσιας υγείας, κρίση εξαιτίας της συστηματικής, μακροχρόνιας απαξίωσης όλων των υποδομών της, και πρωτίστως της μη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας με ανθρώπινο δυναμικό. Αντί, λοιπόν να εκδίδει ο αρχηγός της αστυνομίας αποφάσεις απαγόρευσης, καλό είναι να καλυφθούν τα κενά προσωπικού που υπάρχουν στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας. Να γίνουν αορίστου χρόνου οι 5.000 εργαζόμενοι που εδώ και πέντε χρόνια είναι όμηροι των κυβερνήσεων με συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον δημόσιο ιατρικό χώρο.

Για εμάς, για το Πράσινο Κίνημα υπάρχουν βαθύτερες αιτίες για τη συχνότητα με την οποία επικίνδυνοι ιοί μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, μεταλλάσσονται κλπ. Δεν αναμένουμε ότι θα εκλείψουν με αυτή την πανδημία αλλά θα παραμείνουν και θα αναπαράγονται σε διευρυμένη κλίμακα. Οι βασικότερες λοιπόν αιτίες εμφάνισης αυτών των πανδημιών είναι η συστηματική καταστροφή των ενδιαιτημάτων της άγριας ζωής και το εμπόριο άγριων ζώων, οι φρικτές συνθήκες στις οποίες εκτρέφονται τα ζώα στη βιομηχανική κτηνοτροφία, οι καταστροφές που προκαλεί στα οικοσυστήματα η βιομηχανική γεωργία. Ο παγκόσμιος νεοφιλελευθερισμός και το συγκεκριμένο οικονομικό-κοινωνικό σύστημα δεν μπορεί από την φύση του να αναιρέσει αυτές τις αιτίες. Άρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για σκληρές μάχες στο «μέτωπο» της δημόσιας υγείας όλα τα επόμενα χρόνια, αλλά και να επιδιώξουμε την άμεση απομάκρυνση όλων αυτών των δυνάμεων που μόνο πόνο – οδύνη – θλίψη και θανάτους έχουν εισφέρει. Καιρός να αλλάξουμε πορεία και σελίδα. Η ελπίδα μας περιμένει μέσα από την λεωφόρο της οικολογίας, με όχημα το Πράσινο Κίνημα.

Συνοπτικό Βιογραφικό Θανάση Ακρίβου
Ο Θανάσης Ακρίβος τελείωσε το 2ο Λύκειο Τρικάλων και συνέχισε με σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία και οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη.
Ασχολείται από τα φοιτητικά του χρόνια με την πολιτική. Δραστηριοποιήθηκε στο περιβαλλοντικό κίνημα στο οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα ως ενεργός πολίτης με συμμετοχή σε πολλές ακτιβιστικές δράσεις, υπέρμαχος της Οικολογίας και της Περιβαλλοντικής Προστασίας.
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Πράσινου Κινήματος, στο οποίο είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Ταμίας.
Είναι πρώην μέλος της Παναττικής Γραμματείας και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, από όπου αποχώρησε το 2017 με άλλα στελέχη για να ιδρύσουν το Πράσινο Κίνημα.
Επαγγελματικά ήταν επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα των πρώτων υλών – χημικών και τροφίμων από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Είναι χειροτέχνης παρασκευαστής σαπουνιών, κηραλοιφών, ελαίων και κρεμών για τα οποία παραδίδει και ειδικά σεμινάρια, ως ιδρυτής της “Green Alternative”, με εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών.




Total
0
Shares
Previous Article
sxoleia eksetaseis mathites

Aνοίγουν αύριο τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τι θα γίνει με βαθμούς και απουσίες

Next Article
onned

Η αμάθεια γεννά συκοφάντες!