Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τετραήμερο εκδηλώσεων του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

 

Από 5 έως 8 Ιουλίου 2018 στο Μουζάκι

Ένα πλούσιο τετραήμερο συναυλιών και σεμιναρίων με διακεκριμένα σύνολα και σολίστ από την Ελλάδα επιφυλάσσει το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στου φίλους του στο Μουζάκι από 5 έως 8 Ιουλίου 2018.
Συγκεκριμένα στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του Mouzaki Palace Hotel θα εμφανιστούν αξιόλογοι καλλιτέχνες, σολίστ και μουσικά σύνολα από Ελλάδα προσφέροντας αξιόλογες μουσικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας ενώ στις εσωτερικές αίθουσες θα πραγματοποιείται τριήμερο σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας με μεγάλη συμμετοχή από Ελλάδα και Κύπρο.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

I. ΠΕΜΠΤΗ 5/7/2018

  • Έναν πολύ σημαντικό και ταλαντούχο δημιουργό και ερμηνευτή τον Γιώργο Γελαράκη
  • Τον πολιτιστικό σύλλογο Μαυρομματίου Καρδίτσας “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” με αφιέρωμα στις χαμένες πατρίδες

II. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/7/2018

  • Το Συγκρότημα “Οι Χίλιες Φωνές” με τη σπουδαία ερμηνεύτρια Νατάσα Καραγιάννη. Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιάννης Παπαευαγγέλου. Θα πραγματοποιήσουν ένα αφιέρωμα με τίτλο “Η αγάπη που τραγούδησες”
  • Την Ομάδα παραδοσιακού αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού “Πολύκαρπος Μπλέτσας” του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς “το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας”, που θα ερμηνεύσει παραδοσιακά αντιφωνικά τραγούδια της περιοχής μας.
  • Η τάξη τραγουδιού του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης που θα ερμηνεύσει άριες και τραγούδια.

III. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ (6-8/7/2018)

  • Τριήμερο σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Νίκο Ευθυμιάδη με τη συμμετοχή περίπου 35 καθηγητών Μουσικής – διευθυντών Χορωδίας από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κορυφαίος και μοναδικός Αλέξης Κωστάλας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Καθηγητής και Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 36 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.
Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίστανται σε: βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, συμφωνικής μουσικής, ρεσιτάλ σε διάφορα όργανα, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής, επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Πρόσθετα υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, o Θεόδωρος Αντωνίου, ο Νικόλαος- Ugo Φώσκολος, ο Πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης κ.α.
Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Φεστιβάλ από πλευράς σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ έτος τους πέντε χιλιάδες πεντακόσιους εκτελεστές (5500).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στο Παυσίλυπο, στις αίθουσες εκδηλώσεων των ξενοδοχείων ΚΙΕRIΟΝ και MOUZAKI PALACE HOTEL ενώ παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται στο ανοικτό θέατρο της Λίμνης Πλαστήρα, σε μοναστήρια της περιοχής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη καθώς και σε άλλους χώρους.

Το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Claude Debussy (1862-1918) για τα 100 χρόνια από το θάνατό του, Gioachino Rossini (1792-1868) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Charles Gounod (1818-1893) για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, François Couperin (1668-1733) για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giulio Caccini (1550-1618) για τα 400 χρόνια από το θάνατό του, Pomponio Nenna (1550-1618) για τα 400 χρόνια από το θάνατό του, Adriano Banchieri (1568-1634) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Loyset Compère (1445-1518) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του και Pierre de La Rue (1460-1518) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του.

 

180706 Afisa

mavrommati 1

mouzaki palace 5

 




Total
0
Shares
Previous Article

Η Ιωάννα Λάκα επισκέπτεται τον Πλαστικό Χειρουργό Σεραφείμ Μπουλούμπαση και μιλούν για ρινοπλαστική

Next Article

Η απουσία της κ. Γεννηματά από τη σύνοδο του ΕΣΚ