Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Τετράδια μνήμης» μοιράζει ο Δήμος Πύλης στα παιδιά όλων των Δημοτικών Σχολείων

dimos pylhs tetradia 1821 1

«Τετράδια μνήμης» μοιράζει ο Δήμος Πύλης στα παιδιά όλων των Δημοτικών Σχολείων

Στα πλαίσια του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τον Μάρτη του 1821, μοιράζονται στα παιδιά όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πύλης, Τετράδια Μνήμης.

Πεντακόσια παιδιά θα έχουν στα χέρια τους ένα όμορφο πόνημα που θυμίζει τον ηρωϊσμό των Ελλήνων, συνδέει το χθες με το σήμερα. Και όχι μόνο.

dimos pylhs symvola 1821 1

Στην Πύλη προσωπογραφίες Ηρώων του 1821 κοσμούν τον χώρο του ΕΠΑΛ. Ο Κολοκοτρώνης, ο Καποδίστριας, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Ο Νικολός Στουρνάρης από τα Στουρναραίϊκα, ο Χριστόδουλος  Χατζηπέτρος από το Νεραϊδοχώρι.

dimos pylhs symvola 1821 2

Το ίδιο και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων. Στην Φήκη, στην Πηγή, στα Στουρναραίϊκα, στο Μυρόφυλλο, στο Νεραϊδοχώρι, στην Νεράϊδα. Σύμβολα και σημαίες του «τότε». Φτιαγμένα με επιμέλεια και φροντίδα της δημότισσας μας, Δήμητρας Μαγκούτη.

Και ετοιμάζεται και το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ σε βράχο, στην Παλαιοκαρυά.

dimos pylhs symvola 1821 3

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας δήλωσε σχετικά:

«…Τιμούμε φέτος τα 200 χρόνια από το ξεκίνημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Τότε, οι πρόγονοι μας, με ενότητα και ομοψυχία μεγαλούργησαν. Παρά τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς οι Έλληνες κράτησαν βαθιά μέσα τους την γλώσσα και την Θρησκεία τους. Ο Δήμος Πύλης τιμά με ευλάβεια την Ιστορική αυτή Επέτειο και τα μηνύματα της. …Και σήμερα η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Έχουμε εχθρούς που φαίνονται και εχθρούς που δεν φαίνονται. Όμως και πάλι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Γιατί είμαστε οι απόγονοι των Ηρώων του 1821, του 1940…».

dimos pylhs symvola 1821 4




Total
0
Shares
Previous Article
elliniki astynomia eglima

Φάρσαλα: Συνελήφθη για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Next Article
imerida kpe tilediaksepsi

Κ.Π.Ε. Μουζακίου: Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης» 

Related Posts